Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 09 – 28 februari 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Informatieavond bestemmingsplan Tuin van Woezik, Gezocht: verhalen over Tweede Wereldoorlog en Opening parkje Balgoij en zwerfafvalactie

Informatieavond bestemmingsplan Tuin van Woezik
Woensdagavond 28 februari organiseren wij een informatieavond over het bestemmingsplan van het laatste deel van Tuin van Woezik. Wij noemen dit laatste deel Veld A. Belangstellenden en belanghebbenden zijn van harte welkom bij Zaal Verploegen, Woeziksestraat 100, Wijchen. We starten om 19.30 uur met een korte presentatie. Daarna kunt u het plan bekijken en vragen stellen. U mag ook op een later tijdstip aansluiten. De informatieavond duurt tot 21.00 uur.
Wat bespreken wij tijdens de informatieavond?
Veld A is één van de laatste binnenstedelijke ontwikkellocaties in onze gemeente. Daarom wordt het een bijzondere buurt. Veld A moet de duurzaamste buurt van Wijchen worden. Daarom willen wij het plan samen met de nieuwe bewoners en in nauwe samenspraak met de buurt ontwikkelen. Op de informatieavond presenteren we daarom geen kant en klaar stedenbouwkundig plan. Wij presenteren de randvoorwaarden waarbinnen de ontwikkeling plaats moet vinden. Dat uit zich in een globaal bestemmingsplan met een beperkt aantal regels. Daarvoor is nu de eerste opzet klaar. Voordat we het plan publiceren en ter inzage leggen, willen we u hierover informeren. Let op: deze avond gaat alleen over het bestemmingsplan en niet over de bouwplannen. Deze volgen in een later stadium.
Op de hoogte blijven?
Kunt u niet op de informatieavond aanwezig zijn, maar wilt u wel op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Stuur dan een mailtje naar projectleider Paul Vereijken via [email protected] dan houdt hij u op de hoogte.

Gezocht: verhalen over Tweede Wereldoorlog
Op zondag 22 september 2019 doet een stoet van honderden legervoertuigen de gemeente Wijchen aan. Net als in 2014 bulderen de voertuigen dan over “Hells Highway” op weg naar Nijmegen. Langs de Graafseweg ter hoogte van Alverna kunnen belangstellenden dan deze tocht herbeleven.
Herdenking 75 jaar Bevrijding
In mei 2020 herdenken we de bevrijding van Nederland, dan 75 jaar geleden. De gemeente Wijchen is, samen met Museum Kasteel Wijchen, begonnen met de voorbereidingen. En vraagt daarbij de hulp van haar inwoners.
Hulp van inwoners
Bij de voorbereidingen kunnen wij de hulp van onze inwoners goed gebruiken. Hun verhalen en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog kunnen een mooie toevoeging aan het programma zijn. Wilt u de gemeente helpen aan herinneringen en informatie? Neem dan via [email protected] contact op met evenementencoördinator Tanja Bruins.

Operatie Market Garden 2019
De Stichting OMG 2019 herdenkt volgend jaar de 75e verjaardag van het begin van Operatie Market Garden, de bevrijding van Zuid-Nederland. Dat doet zij door in Veghel een Basecamp in te richten. Ook organiseert zij twee colonneverplaatsingen met historische militaire voertuigen. Kijk op www.omg2019.nl voor meer informatie. Het evenement was zo succesvol in 2014 dat besloten is dit in 2019 te herhalen.

Sjors Sportief & Sjors Creatief populair
Het sport- & cultuurstimuleringsproject ‘Sjors Sportief & Sjors Creatief’ kende een vliegende start. Vanaf de kick-off op 7 februari was het erg druk op de website. Binnen een uur waren er al 800 aanmeldingen binnen. Na één dag stond de teller al op ruim 1500 inschrijvingen voor de kennismakingsactiviteiten. Wat een succes!
Inschrijven nog steeds mogelijk
Inschrijven kan het hele schooljaar nog. Via Sjors Sportief & Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan activiteiten. Vaak is dit gratis. En ze hoeven niet meteen lid te worden. Het blijkt een succesvolle methode om kinderen van de basisschoolleeftijd enthousiast te maken voor deelname aan sport en cultuur. Meer informatie? Kijk op www.sjorssportief.nl of stuur een e-mail naar [email protected] of [email protected].

Opening parkje Balgoij en zwerfafvalactie
Op woensdag 7 maart om 11.00 uur opent wethouder Paul Loermans het opgeknapte parkje in Balgoij. De leerlingen van basisschool Roncalli hebben de speeltoestellen gekozen. De basisschool organiseert samen met werkgroep Levend Landschap Balgoij Educatie en Jeugd ook een zwerfafvalactie. Leerlingen van groep 6, 7 en 8 ruimen dan in Balgoij zwerfafval op.
Zwerfafval opruimen?
Wilt u, alleen of met een groep, ook meehelpen met het opruimen van zwerfafval? Stuur dan via [email protected] een bericht naar Patricia van Wolferen. Op www.wijchen.nl vindt u meer informatie over burgerparticipatie zwerfafval.

Vacaturemarkt op 14 maart
Komt u ook naar de Vacaturemarkt op woensdag 14 maart  in ’t Mozaïek aan de Campuslaan? Het ultieme doel van de markt is het vinden van de juiste match tussen mensen die werk zoeken en werkgevers. De markt kent een vrije inloop van 13.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom.
Ga met een baan de deur uit
Werkgevers bieden tijdens de markt échte vacatures aan. Dat maakt de markt uniek. Mensen kunnen dus daadwerkelijk met een nieuwe baan de deur uitgaan! Verder geven medewerkers van het WerkBedrijf nuttige adviezen voor het solliciteren. Mensen met plannen voor een eigen onderneming krijgen advies over het starten van een eigen bedrijf. Een kleding- en kleurencoach is aanwezig voor de juiste tips. Bezoekers krijgen pas écht een goed overzicht van de vacatures op de Vacaturemarkt zelf. Het gaat in elk geval om banen in de techniek, de dienstverlening en de zorg. Ook kunnen bezoekers in contact komen met verschillende uitzendbureaus.
Reserveer een plek op de markt
Bent u ondernemer en heeft u op dit moment vacatures? Reserveer dan een gratis plek op de markt. Contactpersoon is secretaris van Stichting HetWerkt!Wijchen Elly Hendriks. U kunt haar bereiken via [email protected] of via 06 51 40 66 85. Zij vertelt er graag meer over.

Militaire oefening
De Koninklijke Landmacht houdt van 13 tot en met 15 maart 2018 een militaire oefening in gemeenten in het gebied tussen Oirschot, Ede en Harskamp. Deze dagen oefenen de militairen een tactische verplaatsing met militaire voertuigen. Aan deze oefening nemen 22 militairen deel. Hierbij gebruiken zij zeven voertuigen. Men verplaatst zich over bestaande wegen en paden en het doorgaand verkeer wordt hierbij niet gehinderd. Ze bewegen zich bewapend door het gebied maar buiten het militaire oefenterrein is het gebruik van (oefen) munitie niet toegestaan.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • Homberg 2527, Wijchen (veranderen bedrijf).
  • Naast Bijsterhuizen 3140, Wijchen (starten bedrijf).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • de Beemd 25, Wijchen (egaliseren bodem).
  • Boomsestraat 18, Balgoij (wijzigen kapvorm, plaatsen dakkapellen voor en achter).
  • Houtsestraat 12, Balgoij (afwijken bestemmingsplan voor oppervlakte bijgebouwen na indienen nieuw plan, verbouwing binnen, uitbreiding bijgebouw).
  • Nieuweweg 227, Wijchen (kappen boom)
  • Saltshof 2031, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege afstand tot perceelgrens, uitbreiden woning).
  • Walstrostraat 7, Wijchen (aanleggen nieuwe uitrit, verplaatsen lantaarnpaal).
  • Watersnipstraat 57, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege overschrijden diepte woning en afstand perceelgrens, doortrekken achterdak over bestaande aanbouw).
  • Wijksestraat 11, Bergharen (plaatsen kozijn voorgevel, veranderen draagconstructie).

Verleende omgevingsvergunningen

  • ’t Blok 1, Bergharen, (afwijken bestemmingsplan vanwege bouw opslag kasteel- en kerkinterieurs).
  • Boekweitstraat 12, Bergharen (bouw erker).
  • Kasteellaan 36, Wijchen (wijzigen gevel).
  • Kasteellaan 59, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege overschrijden van goot-en nokhoogte, uitbreiden woning).
  • Saltshof 3234, Wijchen (afwijken bestemmingsplan vanwege aanbouw voorkant, bouwen serre aan voorkant met aanbouw aan zijkant woning).
  • Spoorstraat 43 en 45A, Wijchen (wijzigen balkons 1e verdieping, winkelruimte begane grond en erfafscheiding).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen