Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 11 – 14 maart 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval, Bouw eerste 75 woningen Huurlingsedam 2, Schoonmaken bestrating centrum Wijchen en Wat vindt u van zwembad De Meerval?

Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval
De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar graag met compost voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Daarom kunt u op zaterdag 17 maart van 9.00 tot 13.00 uur bij de ARN in Weurt losse compost krijgen. Met een aanhangwagen kunt u de losse compost meenemen. Let u erop dat de lading afdekt is voor u ermee de weg opgaat? De losse compost is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.
Compostzakken
Wilt u liever een compostzak? Vanaf maandag 19 maart kunt u, als u afval brengt naar de milieustraat Bijsterhuizen, gratis compostzakken krijgen. Dit kan zolang de voorraad strekt. Let op: twee compostzakken per voertuig en op = op
Met hetzelfde gemak gooit u keukenafval in de groene bak!
Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen enzovoort. Dit keukenafval komt nog vaak niet in het gft­afval terecht. Dat is zonde. Keukenafval gebruiken we weer als compost of groengas voor bussen in de regio. Dit betekent dat u op uw eigen gft-afval rijdt als u in de regio de bus pakt.
Meer informatie of vragen?
Op www.dar.nl/compost vindt u meer informatie over compost. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar via [email protected] of op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024 371 6000.

Bouw eerste 75 woningen Huurlingsedam 2
Maandag 12 maart hebben wij de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de eerste 75 woningen in fase 2 van de wijk Huurlingsedam. Begin februari was het bestemmingsplan al definitief. De woningen komen tussen de ingang bij de rotonde aan de Meerdreef en de straat Huurlingsedam. In totaal groeit de wijk met 231 nieuwe woningen.
Mijlpaal
“Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Huurlingsedam en voor woningbouw in het algemeen in onze gemeente”, stelt wethouder Geert Gerrits. “Ik ben blij dat de woningbouw weer volop van de grond is gekomen. Na recente regionale afspraken kunnen wij nog meer woningen in de gemeente bouwen. Het is nu een kwestie van doorpakken want de behoefte aan meer woningen is duidelijk”, aldus Gerrits. De vergunning voor de 75 nieuwe woningen publiceren wij officieel volgende week. De ontwikkelaar VOF Huurlingsedam staat klaar om begin mei de eerste funderingspalen te boren.
Unieke wijk
De wijk Huurlingsedam is een unieke wijk in Wijchen. “Gemêleerde wijken dragen bij een aan betere sociaal-maatschappelijke samenhang. Dat geeft een prettige woonomgeving waar iedereen zich thuis kan voelen”, aldus Gerrits. Volgens de wethouder is deze wijk een voorbeeld voor toekomstige plannen. Het ontwerp van de wijk is gericht op het dorpse woongevoel. We hebben afgesproken dat er in het nieuwe deel van de wijk weer een mix van woningen komt. In deze mix bouwen we minstens 93 sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen.

Schoonmaken bestrating centrum Wijchen
In de week van 19 maart beginnen wij met het schoonmaken van de bestrating in het centrum van Wijchen. Wij halen kauwgum, groene aanslag en andere viezigheid weg. Vorig jaar hebben wij al een deel van het centrum schoongemaakt. Dit jaar maken wij de delen schoon die vorig jaar niet aan de beurt kwamen. Ook de plaatsen die dit jaar weer erg vies zijn, maken we schoon.
Winkeliers krijgen informatie over de werkzaamheden
Winkeliers krijgen informatie over de werkzaamheden in hun straat. Wij doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken. De werkzaamheden duren ongeveer twee weken.
Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met uw wijkbeheerder Johan van Wichen via [email protected] of via 024 751 71 11.

Wat vindt u van zwembad De Meerval?
Wij willen graag weten wat bezoekers verwachten als ze naar het zwembad gaan. Daarom hebben wij samen met de medewerkers van De Meerval een korte vragenlijst gemaakt. We hopen dat veel mensen deze lijst invullen. Zo kunnen wij het zwembad nog beter aanpassen op uw wensen.
Hoe vult u de vragenlijst in?
Op www.meerval.com of op onze website kunt u de vragenlijst tot en met 17 maart invullen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Zwembad de Meerval verloot onder de deelnemers enkele 10-badenkaarten.

Gemeentewerf om 12.00 uur gesloten
Vandaag, woensdag 14 maart, is de gemeentewerf vanaf 12.00 uur gesloten. Morgen zijn wij u graag weer van dienst.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontwerp bestemmingsplan Tuin van Woezik Veld A
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan Tuin van Woezik Veld A, gemeente Wijchen op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in de kaders voor de realisatie van 28 grondgebonden woningen in het plangebied Tuin van Woezik Veld A. Het plangebied is gelegen tussen de Hoefsetuin (Tuin van Woezik Veld B, C en D), Zesweg en Weegbree.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het ontwerp bestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.NRDTuinvanWoezikVA-ON01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 15 maart 2018. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Slopen

  • Oude Teersdijk 6, Wijchen (sloop fundering).

Ontvangen gebruiksmeldingen

  • Bijsterhuizen 3005 A, Wijchen (melding brandveilig gebruik bedrijfspand).
  • Kruisbergseweg 56, 58 C en 60, Wijchen (melding brandveilig gebruik bedrijfspand).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Houtsestraat 12, Balgoij (legaliseren hooiberg).
  • Huurlingsedam fase 2a, Wijchen (bouw 7 woningen).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Acaciastraat 68, Wijchen (kap 2 kastanjes).
  • den Bond 6, Niftrik (aanleg inrit).
  • Boomsestraat 10 A, Balgoij (afwijken bestemmingsplan gebruik en oppervlakte bijgebouwen).
  • Isaac Beekmanstraat bij nr. 2 en 4, Wijchen (aanleg uitritten, kap eik en aanlegn verharding).
  • Mandenmaker 61, Wijchen (bouw dakkapel).
  • Markt 8 B, Wijchen, (handelsreclame aan voorgevel).
  • Nieuweweg 285 A, Wijchen (afwijken bestemmingsplan voor toonzaal fietsen).
  • Oosterweg 114, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Wezelsedijk 24, Wijchen (bouw woning met garage)

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen