Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 15 – 11 april 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Opening nieuwe stationsomgeving, Meer subsidie voor VvE’s, Heeft u de Dar app al? en diverse verleende/aangevraagde vergunningen.

Opening nieuwe stationsomgeving
Woensdag 25 april 2018 om 16.00 uur is de officiële opening van het nieuwe stationsgebied. Gedeputeerde mevrouw Bea Schouten verricht de opening. U bent welkom een kijkje te komen nemen.
Wat is er veranderd?
Het keerspoor en het parkeerterrein aan de noordkant van het station zijn klaar. De Teersmortelweg en de Spoorstraat vormen nu de ‘rode loper’ naar het centrum. Eind vorig jaar namen we de nieuwe, energiezuinige fietsenstalling in gebruik. En begin januari reden de eerste auto’s de nieuwe parkeergarage in. De herinrichting van de zuidkant en het voorplein, de kiss en ride zone en de nieuwe bushalte zijn het sluitstuk van dit mooie project.

Meer subsidie voor VvE’s
Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) kunnen meer geld krijgen voor energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksoverheid is per 4 april verdubbeld tot 12 miljoen euro. Verder kunnen VvE’s langer de tijd nemen voor de uitvoering van de maatregelen. Zij mogen hier nu vijf jaar over doen. Op www.rvo.nl/subsidies-regelingen kunt u meer informatie over deze subsidie vinden.
Isolatiemaatregelen
Wanneer VvE’s twee of meer isolatiemaatregelen uitvoeren, dan kunnen zij subsidie aanvragen. Behalve isolatiemaatregelen zijn er ook nog andere maatregelen mogelijk. U kunt hierbij denken aan energiedisplays en slimme thermostaten. Verder kunnen VvE’s een bijdrage krijgen voor het aanvragen van een energieadvies. Ook als ze het advies niet uitvoeren. Samen met de subsidieregeling voor duurzame warmte (ISDE) kunnen VvE’s hun panden goed aanpakken. Behalve isoleren kunnen zij bijvoorbeeld ook bekijken of het pand al zonder gasaansluiting kan.
Meer weten?
Wilt u meer weten? Kom dan langs bij Loket Duurzaam Wonen Plus. De medewerkers vindt u op donderdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur in het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27. U kunt ook in een andere gemeente terecht als dat u beter uitkomt. Kijk op www.duurzaamwonenplus.nl voor de openingstijden in de andere gemeenten. U kunt uw vraag ook naar [email protected] sturen.

Heeft u de Dar app al?
Op uw persoonlijke (digitale)afvalwijzer www.dar.nl/afvalwijzer, vindt u bijvoorbeeld wanneer Dar uw gft-container leegt en wat er in de papiercontainer mag. Wist u dat u deze informatie ook kunt opzoeken op de app? Zo heeft u uw persoonlijke afvalwijzer altijd bij de hand! De app kunt u voor iOS en Android downloaden.
Nooit meer twijfelen
Met de app kunt u instellen dat u een seintje krijgt wanneer u welk afval buiten kunt zetten. Zo hoeft u nooit meer te twijfelen of u uw restafval, oud papier, gft-afval of plastic+ buiten kunt zetten.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Algemene bekendmaking: Nieuwe regelingen

  • Subsidieregeling Wijchen 2018 vastgesteld.
  • Beleidsregel subsidieverstrekkingen 2013 ingetrokken.
  • Regeling Jeugdleerlingensubsidie Wijchense muziekverenigingen ingetrokken.
  • Regeling subsidie Beeldende Kunst 2016-2019 ingetrokken.
  • Subsidieregeling voor- en vroegschoolse educatie Wijchen ingetrokken.

Ruimtelijke ordening: Ontwerpwijzigingsplan Aaldert 5
Burgemeester en wethouders van Wijchen zijn van plan om met toepassing van artikel 3.6. lid 1 sub a Wro het bestemmingsplan ‘Buitengebied Wijchen’ te wijzigen. Het plan voorziet in de omzetting van de bedrijfsbestemming van het perceel Aaldert 5 in Bergharen naar een woonbestemming.
Ter inzage
Schriftelijke stukken behorende bij het ontwerp wijzigingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BHRAaldert5-OW01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 12 april 2018. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Wijchen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Mededeling voorgenomen kap

  • Heilige Stoel naast nr. 6716, Wijchen (1 els).
  • Patrijsstraat bij nr. 6, Wijchen (1 wilg).
  • Veenhof achter nr. 1303, Wijchen (1 acacia).
  • Watersnipstraat naast nr. 55, Wijchen (1 acacia).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Blauwe Hof 4313, Wijchen (kap eik).
  • Veldwachter 1, Wijchen (bouw woning).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Watersnipstraat 57, Wijchen (doortrekken achterdak).

Verleende omgevingsvergunningen

  • de Beemd bij nr. 25, Wijchen (vlak maken bodem).
  • Havenweg 33, Wijchen (bouw loods).
  • Kasteellaan 61, Wijchen (bouw dakkapel).
  • Veldsestraat 7, Bergharen (uitbreiden woning).
  • Wijksestraat 11, Bergharen (plaatsen kozijn voorkant).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen