Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 16 – 18 april 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Meer groen in de tuin, Cameratoezicht stationsgebied, Inloopuur WijWijchen en diverse aangevraagde/verleende vergunningen.

Meer groen in de tuin
Het klimaat verandert. Hoosbuien en langere perioden van droogte komen vaker voor. Daar kunnen we ons op voorbereiden. Gemeente en waterschap nemen maatregelen om onze leefomgeving daarop in te richten.
Helpt u mee?
Ook u kunt meehelpen met maatregelen in uw eigen tuin of straat. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van tuintegels door planten, het plaatsen van een regenton, het maken van waterdoorlatende verharding in uw tuin of de aanleg van een groen dak. Als u daarbij samenwerkt met anderen, in uw straat of wijk of in een stichting of vereniging, kunt u zelfs extra subsidie krijgen.
Meer informatie
Wilt u meer informatie over de subsidieregeling Klimaatactief? Neem dan een kijkje op de website www.waterschaprivierenland.nl/klimaatactief. En bereid uw tuin, huis of straat voor op de veranderingen in het klimaat. Zo zorgen we met elkaar voor een rivierengebied dat goed voorbereid is op extreem weer als droogte, hitte en hoosbuien.

Cameratoezicht stationsgebied
Binnenkort beginnen wij met cameratoezicht op de pleinen rond het NS station Wijchen. Dit doen we om vervelende gebeurtenissen te voorkomen. Maar ook om actief de veiligheidssituatie te kunnen inschatten. De meldkamer van de politie kan live meekijken wat er gebeurt op de pleinen rondom het station. En sneller ingrijpen wanneer dat nodig is.
Verschillende gebeurtenissen
Iedere dag zijn er veel mensen op of bij het NS station. In de afgelopen jaren waren er verschillende gebeurtenissen en ongeregeldheden rondom het station. Bijvoorbeeld op het gebied van geweld, (geluids)overlast, intimidatie, vernielingen en (fiets)diefstal. Dit heeft een negatieve invloed op het gevoel van veiligheid van inwoners en bezoekers van het station en de directe omgeving daarvan. Cameratoezicht helpt ons om het aantal vervelende gebeurtenissen terug te dringen.
Hoeveel camera’s komen er?
We plaatsen vijf palen met camera’s. De camera’s staan op verschillende plekken aan de noord- en zuidzijde van het station. Na het plaatsen werken de camera’s nog niet. Eerst kijken we met de politie hoe we de camera’s in moeten stellen. En zien dan ook welke woningen en/of bedrijven in beeld komen. Deze mensen krijgen hierover een brief. Is dit allemaal geregeld? Dan nemen we de camera’s in gebruik. In de nieuwe fietsenstalling en de parkeergarage is al cameratoezicht. Dit doen we om diefstal en vernieling tegen te gaan en het gevoel van veiligheid van inwoners en reizigers te vergroten.

Inloopuur WijWijchen
WijWijchen is het online dorpsplein van de gemeente Wijchen. Elke laatste dinsdag van de maand organiseren de buurtverbinders van WijWijchen een inloopuur. Tussen 9.30 en 11.30 uur vindt u hen in de vergaderruimte Balgoij in het Huis van de gemeente, Kasteellaan 27. Dit is de tweede kamer links, tegenover de informatiebalie. U bent van harte welkom.
Meer informatie of hulp nodig?
Wilt u meer informatie? Of heeft u hulp nodig? De drie buurtverbinders kunnen u helpen bij het inschrijven op de website en met het plaatsen van berichten. Op deze site kunnen bewoners, organisaties en verenigingen elkaar digitaal ontmoeten, berichten plaatsen en bekijken. Op de website WijWijchen.nl vindt u ook een overzicht van alle Wijchense verenigingen en activiteiten bij u in de buurt. Ook aan organisaties en verenigingen vertellen de buurtverbinders graag wat WijWijchen voor hen kan betekenen. Kijk ook op www.WijWijchen.nl voor meer informatie.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Besluit M.E.R. – beoordeling

  • Luumpt 10, Balgoij (veranderen en inrichting in werking).
  • Wezelsedijk 36, Wijchen (veranderen en inrichting in werking).

 

Ontvangen sloopmelding

  • Oosterweg 265, Wijchen (sloop bijgebouwen).

Ontvangen gebruiksmelding

  • Graafseweg 837, Wijchen (brandveilig gebruik bedrijfspand).

 

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Acaciastraat 30 H, Wijchen (bouw tuinhuis).
  • Grotestraat 62, Bergharen (bouw werkplaats).
  • Hoeveweg 14, Balgoij (verplaatsen oprit).
  • Homberg 1103 en 1217, Wijchen (gebruik pand voor wonen).
  • Loonse Waard 10, Niftrik (veranderen gevel).
  • Stationslaan 18, Wijchen (plaatsen naambord voorkant).
  • Vijverlaan 9, Wijchen (veranderen gevels, binnen verbouwen).

 

Verleende omgevingsvergunningen

  • Blauwe Hof bij 4313, Wijchen (kap eik).
  • Europaplein 17, Wijchen (plaatsen reclame gevel).
  • Graafseweg 837, Wijchen (showroom).
  • de Lingert 6103, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Stationslaan 18, Wijchen (plaatsen naambord voorkant).
  • Veldwachter 1, Wijchen (bouw woning).
  • Walstrostraat 7, Wijchen (maken uitrit, verplaatsen lantaarnpaal).
  • Watersnipstraat 57, Wijchen (doortrekken achterdak).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen