Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 17 – 25 april 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Omwisselen en inleveren papiercontainer, Bestrijden bladluis en eikenprocessierups, Aangepaste openingstijden feestdagen en Financieel spreekuur bij Sociaal Wijkteam Wijchen.

Omwisselen en inleveren papiercontainer

In mei wisselen wij de papiercontainers om of halen deze op. Let op! Dit doen wij alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd. Hieronder leest u er meer over.

Wat moet u doen?

  • Heeft u ons niet laten weten dat u de papiercontainer wil omwisselen of inleveren? Dan hoeft u niets te doen.
  • Heeft u ons laten weten dat u een grotere of kleine papiercontainer wilt? Of dat u uw papercontainer wilt inleveren? Lees dan verder.
  • Het omwisselen van de papiercontainer gebeurt in de week nadat uw container is geleegd.
  • Zet de papiercontainer de maandag na het legen op uw oprit of in de voortuin. Laat uw container buiten staan totdat wij deze hebben omgewisseld of opgehaald. Wij kunnen niet alle containers in één dag omruilen.
  • Bent u op vakantie? Vraag dan of de buren uw container buiten willen zetten.
  • Woont u in de wijk Aalsburg, Blauwe Hof, Heilige Stoel, Homberg, Kraaijenberg, Hof van Hagevoort, Kloosterakker of Tienakker? Zet uw papiercontainer dan maandag 7 mei om 7.30 uur leeg op uw oprit of in de voortuin. Uiterlijk op woensdag zijn wij bij u langs geweest.
  • Woont u in een andere wijk? Kijk dan op www.wijchen.nl wanneer wij in uw wijk de papiercontainer omwisselen of ophalen. Wij laten dit iedere week ook via deze pagina weten.

 

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl leest u wanneer wij in welke wijk de papiercontainers wisselen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via 024 751 71 11. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.00 en 16.00 uur. En op vrijdag tussen 8.00 en 12.00 uur.

Bestrijden bladluis en eikenprocessierups
Vanaf mei bestrijden wij weer bladluizen en eikenprocessierupsen waar de meeste overlast is.  Op www.wijchen.nl vindt u het overzicht van deze plaatsen.

Hoe bestrijden we de bladluis?

  • We bespuiten de rijen bomen langs de weg met het natuurvriendelijke middel Eco-insect. Dit zorgt voor een beetje vet op de stoep en de straten. Daarom spuiten we dit vet met water weg.
  • Lieveheersbeestjes eten bladluizen. Daarom plaatsen we ze in bomen die in groepjes of alleen staan.

Hoe bestrijden we de eikenprocessierups?

  • De locaties brengen wij in kaart door rood-wit lint om de bomen met een nest te binden.
  • Om te voorkomen dat er nieuwe nesten rupsen komen, spuiten we bepaalde bomen vooraf met een biologisch middel. Bewoners informeren we van te voren.
  • Als de aannemer nesten met rupsen ziet dan zuigt hij deze uit de bomen. Dit gebeurt een keer per week.

Wat kunt u zelf doen?

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen voor jeuk zorgen als u ermee in aanraking komt. Bent u hier gevoelig voor? Krab niet, maar spoel direct met water. Rupsen in eikenbomen op uw eigen grond? Laat ze weghalen door een vakkundig bedrijf.
Melding doen of vragen?
Ziet u de bladluis of de eikenprocessierups? Meld het ons via MijnGemeenteapp. Of vul op www.wijchen.nl het meldingsformulier in. De wijkbeheerder kunt u bellen via 024 751 71 11.

Aangepaste openingstijden feestdagen
Op vrijdag 27 april is het Koningsdag en donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Deze dagen zijn het Huis van de gemeente en de gemeentewerf gesloten. Ook de milieustraat en Munitax zijn dan gesloten.
Openingstijden Sociaal Wijkteam (SWT)
De inlooppunten van het SWT Noorderlicht en Bergharen zijn tijdens de meivakantie dicht van vrijdag 27 april tot en met vrijdag 11 mei. Van maandag 30 april tot en met woensdag 9 mei kunt u wel terecht bij het SWT in ‘t Mozaïek. Dit inlooppunt is alleen gesloten op vrijdag 27 april, donderdag 10 en vrijdag 11 mei. U kunt het SWT 11 mei wel bereiken via 024 642 57 59.
Andere inzameldag afval
Op Koningsdag haalt Dar geen afval op. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag. Kijk op www.dar.nl/afvalwijzer voor meer informatie.

Financieel spreekuur bij Sociaal Wijkteam Wijchen
Vanaf dinsdag 1 mei start het Sociaal Wijkteam Wijchen (SWT) met een wekelijks financieel spreekuur. Inwoners van onze gemeente kunnen elke dinsdagochtend en donderdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur terecht bij het inlooppunt in ’t Mozaïek. Dit gaat om een proef voor een half jaar. In november 2018 bekijken wij of het SWT hiermee verder gaat.
Met welke vragen kunt u terecht?

  • Heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier?
  • Begrijpt u de brief van bijvoorbeeld de belastingdienst, incassobureau, gemeente of energiebedrijf niet?
  • Of verandert uw inkomenssituatie en wilt u weten waar u aan moet denken?
  • Wilt u weten of u recht heeft op een toeslag?
  • Of heeft u financiële problemen? Of andere vragen over geldzaken?

Dan kunt u gewoon binnenlopen op het financieel spreekuur. Vrijwilligers en professionals helpen u graag. U hoeft geen afspraak te maken en het is gratis.
Heeft u vragen of wilt u meer informatie?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Kijk op www.sociaalwijkteamwijchen.nl voor meer informatie. Of bel het SWT via 024 642 57 59. Heeft u al contact met een inkomensconsulent van de gemeente Wijchen? Dan kunt u ook contact met hem of haar opnemen.

 

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Ontwerp bestemmingsplan wegverlegging Dorpsstraat 73
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat voor iedereen het ontwerp bestemmingsplan ‘Wegverlegging Dorpsstraat 73 Bergharen’ op het gemeentekantoor ter inzage ligt. Het plan voorziet in het deels verleggen van de Wijksestraat bij het pand Dorpsstraat 73 te Bergharen. Daarnaast wordt een deel van de Wijksestraat bij Dorpsstraat 73 versmald tot fiets/voetpad.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het ontwerp bestemmingsplan zijn op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected].  Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BHRDorpsstraat73-ON01.
Zienswijze
De termijn voor het indienen van een zienswijze bedraagt zes weken en vangt aan op 26 april 2018. Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen over het ontwerp bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Wijchen, Postbus 9000, 6600 HA Wijchen. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de consulenten Bouwen en Leefomgeving.

Milieumelding

  • Cornelis Drebbelstraat 12 (oprichten bedrijf).
  • Homberg 2531, Wijchen (veranderen supermarkt).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Hoeveweg 14, Balgoij (verplaatsen oprit).
  • Houtsestraat 12 B, Balgoij (verbouwen en uitbreiden bijgebouw).
  • Loonse Waard 10, Niftrik (veranderen voorgevel).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen