Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 20 – 16 mei 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Cameratoezicht station en Omwisselen en inleveren papiercontainer

Cameratoezicht station
Vanaf 3 mei zijn de camera’s op de pleinen van het station actief. Dit betekent dat de meldkamer van de politie live mee kan kijken wat er gebeurt op de pleinen rondom het station. En zo sneller ingrijpen wanneer nodig.
Vijf camera’s in werking

De vijf camera’s staan op de pleinen aan de noord- en zuidzijde van het station. Deze staan 24 uur per dag, 7 dagen per week aan. De camera’s kunnen 360 graden draaien waardoor we de hele omgeving kunnen zien. Door cameratoezicht willen we preventief incidenten tegengaan. Daarnaast kunnen we met de camerabeelden ook actief de veiligheidssituatie inschatten. We gaan nu kijken welke woningen en/of bedrijven in beeld komen. Deze mensen krijgen een brief.

Omwisselen en inleveren papiercontainer
In mei wisselen wij de papiercontainers om of halen deze op. Let op! Dit doen wij alleen voor de huishoudens die dit hebben aangevraagd. Hieronder leest u er meer over.
Wat moet u doen?

  • Heeft u ons niet laten weten dat u de papiercontainer wil omwisselen of inleveren? Dan hoeft u niets te doen.
  • Heeft u ons laten weten dat u een grotere of kleine papiercontainer wilt? Of dat u uw papercontainer wilt inleveren? Lees dan verder.
  • Het omwisselen van de papiercontainer gebeurt in de week nadat uw container is geleegd.
  • Zet de papiercontainer de maandag na het legen op uw oprit of in de voortuin. Laat uw container buiten staan totdat wij deze hebben omgewisseld of opgehaald. Wij kunnen niet alle containers in één dag omruilen.
  • Bent u op vakantie? Vraag of buren uw container buiten willen zetten.
  • Woont u in Alverna, Bergharen, Hernen of Leur? Zet uw papiercontainer dan dinsdag 22 mei om 7.30 uur leeg op uw oprit of in de voortuin. Uiterlijk op donderdag zijn wij bij u langs geweest.

Meer informatie of vragen?
Wilt u meer informatie? Op www.wijchen.nl leest u wanneer wij in welke wijk de papiercontainers wisselen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum via 024 751 71 11. Dit kan van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur. En op vrijdag tussen 8.30 en 12.30 uur.

Aangepaste openingstijden
Op tweede Pinksterdag, maandag 21 mei, zijn het Huis van de Gemeente en de gemeentewerf gesloten. Ook het Sociaal Wijkteam Wijchen, de milieustraat en Munitax zijn gesloten.

Andere inzameldag afval
Op tweede Pinksterdag haalt Dar geen afval op. De inzameling van uw huishoudelijk afval verschuift naar een andere inzameldag. Kijk op www.dar.nl/afvalwijzer voor meer informatie.

Controles bedrijven Bijsterhuizen
Om de kwaliteit van het bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen in stand te houden, voeren wij de komende tijd extra controles bij bedrijven uit. Wij voeren de controles integraal uit. Dit betekent dat wij op meerdere onderdelen controleren. Zo controleren wij bijvoorbeeld het naleven van de milieuvoorschriften en de voorschriften van het bestemmingsplan. Tijdens de controles is een toezichthouder (BOA) aanwezig.

Kermis in Bergharen
Van zaterdag 19 tot en met dinsdag 22 mei is het weer kermis in Bergharen. Kinderen kunnen rondjes draaien in de draaimolen. De oudere jeugd kan zich vermaken met de autoscooter en de schietsalon. Maar ook een lekkere suikerspin eten, een visje happen, touwtje trekken of een gokje wagen is mogelijk. Kortom veel vermaak tijdens het komende Pinksterweekend in Bergharen.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Vastgesteld bestemmingsplan Sluisstraat 8
Burgemeester en wethouders van Wijchen maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 26 april 2018 het bestemmingsplan Sluisstraat 8 in Hernen heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de functieverandering van het agrarisch bedrijf aan de Sluisstraat 8, inhoudende sanering van de veestal, de werkschuur en een deel van het oude bakhuis (ca 500 m2) en herbestemming naar woondoeleinden. De voormalige boerderij krijgt een reguliere woonfunctie en het bakhuis wordt opgeknapt en krijgt ook een reguliere woonfunctie.
Ter inzage
Schriftelijke stukken die horen bij het bestemmingsplan zijn iedere werkdag op afspraak in te zien bij de consulenten van de balie Bouwen en Leefomgeving in het Huis van de gemeente aan de Kasteellaan 27 in Wijchen. Ook kunt u bij hen een mondelinge toelichting krijgen. De consulenten zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 024 751 71 11 of per e-mail via [email protected]. Het bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is: NL.IMRO.0296.BGBSluisstraat8-VG01
Beroep
De termijn voor het instellen van een beroep tegen het vaststellingsbesluit bedraagt zes weken en start op 17 mei 2018. Tijdens deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage. Dit beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met zienswijzen tot de raad hebben gewend en door belanghebbenden die aantonen daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest. Het besluit treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn.
Voorlopige voorziening
Beroep heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat als u wilt voorkomen dat het bestemmingsplan na afloop van de beroepstermijn in werking treedt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak kunt verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 2162 en 2164, Wijchen (plaatsen 5 airco’s op dak).

Verlengen beslistermijn aanvragen omgevingsvergunning

  • Bijsterhuizen 3125, Wijchen (verplaatsen wanden binnen).
  • Heilige Stoel 6704, Wijchen (verbouw woning).
  • Saltshof 1329, Wijchen (aanleg 2e inrit).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen