Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 22 – 30 mei 2018

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Gemeentewerf 2 juni open voor publiek, Verbeter uw wijk en Aanleg gesponsorde rotonde Vijverlaan – Nieuweweg.

Verbeter uw wijk
Wij organiseren ieder jaar in alle wijken en dorpen een klusmaand. Tijdens deze maand proberen onze wijkmedewerkers kleine problemen meteen op te lossen. In juni vindt u onze medewerkers in de Uilenboom, Industrie Zesweg, Oudelaan, Sluiskamp en Batenburg. Woont u in één van deze wijken? Help ons dan mee uw wijk te verbeteren. Geef het ons door als u bijvoorbeeld losliggende stoeptegels, overhangend groen, verstopte putten of kapotte verlichting ziet. Dan lossen wij het zo goed mogelijk op. Download de app ‘Mijn Gemeente’ of ga naar www.wijchen.nl/meldingdoen en geef de melding door. U kunt ook bellen via 024 751 71 11.

Gemeentewerf 2 juni open voor publiek
Zaterdag 2 juni opent de gemeentewerf haar deuren voor u aan de Kamerlingh Onnesstraat 13 in Wijchen. Er is koffie, thee en iets lekkers. Neem gerust uw kinderen mee. Zij zijn van harte welkom. De gemeentewerf is van 10.00 tot 17.00 uur geopend.
Wat laten wij u zien?
Ons werk in de openbare ruimte bij u in de straat of buurt kunt u overal in de gemeente zien. Onze medewerkers vertellen u graag meer over gladheidsbestrijding, wijkbeheer en verzorgen een rondleiding over de werf. Verder laten zij ons materieel zien zoals de wintermachines, tractor met versnipperaar en de hoogwerker. Kom 2 juni een kijkje nemen!

Open Maas & Waal
Op zaterdag 2 juni vindt voor de eerste keer Open Maas en Waal plaats. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen achter de deuren van veel organisaties die normaal gesloten zijn. Dé kans om achter de schermen kennis te maken met  actief en werkzaam Maas en Waal! Op de website www.openmaasenwaal.nl vindt u een overzicht van de bedrijven die meedoen en de activiteiten op 2 juni.

Aanleg gesponsorde rotonde Vijverlaan – Nieuweweg

Woensdag 30 mei 2018 begint Van Stippent Bouwservice BV met de aanleg van de inrichting van de rotonde Vijverlaan-Nieuweweg. Het bedrijf sponsort deze rotonde tien jaar lang. Het is de twaalfde gesponsorde rotonde in Wijchen. Dit jaar sponsoren nog vier bedrijven een rotonde.
Wilt u ook een rotonde sponsoren?
Er zijn nog vier rotondes beschikbaar voor sponsoring. Voor een klein bedrag kunt u de rotonde inrichten en daarmee véél bekendheid geven aan uw bedrijf. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van sponsoring van een rotonde in de gemeente Wijchen? Neem dan contact op met Patricia van Wolferen via telefoonnummer 024 751 72 29.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Eens in de twee weken is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s en de tijdstippen van de vergaderingen.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Mededeling voorgenomen kap

  • Zwanensingel naast nr. 227, Wijchen (1 moeraseik).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Geitweg 15, Wijchen (aanleg zwemvijver).
  • Homberg 2144, Wijchen (bouw overkapping).
  • Houtzager kavel 68, Wijchen (bouw woning).
  • Kievitstraat 56, Wijchen (bouw erfafscheiding).
  • Oosterweg 112, Wijchen (bouw poort).
  • Passeweg 73, Wijchen (uitbreiden woning).
  • Staddijk 121, Nijmegen (vernieuwen aansluitschema gas).
  • Weg door de Berendonck 29, Wijchen (tijdelijke camping HAN introductie).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Homberg 1103 en 1217, Wijchen (veranderen gebruik pand).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Bijsterhuizen 3140, Wijchen (plaatsen reclame op gevels/zuil).
  • Mulder 37 en 39, Veldwachter 2 t/m 10, Wijchen (bouw 7 woningen).
  • Rotonde Graafseweg-Huurlingsedam, Wijchen (plaatsen 2 reclameborden).
  • Rotonde Westerdreef, Wijchen (plaatsen 2 reclameborden).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen