Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 2 – 9 januari 2019

Foto: wijchen.nieuws.nl

Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel, Werkzaamheden Huurlingsedam, Plastic+ ophalen in centrum en ontvangen/verleende vergunningen

Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel
Tussen 7 januari en 28 februari 2019 vliegen F-16’s vanaf vliegbasis Volkel ook ‘s avonds. In deze weken vliegen de F-16’s van maandag tot en met donderdag tot uiterlijk 23.00 uur. Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede, veiligheid en stabiliteit is het nodig dat vliegers blijven oefenen. De inzet van Nederlandse F16 jachtvliegtuigen vindt vaak plaats in het donker. Daarom vliegen zij niet alleen overdag boven land en zee. Wilt u meer weten? Kijk dan op de site www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766.

Werkzaamheden Huurlingsedam
Van 14 tot en met 25 januari vinden er werkzaamheden plaats in de straat Huurlingsedam. We sluiten de straat af bij Huurlingsedam 2b. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk.
Omleiding via Graafseweg
Wij leiden u om via de Graafseweg (N324). Bij de rotonde Graafseweg-Huurlingsedam kunt u de wijk inrijden.
Heeft u vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u via 06 20 60 13 41 contact opnemen met Juriaan Smits van Postma Bouw & GWW.

Plastic+ ophalen in centrum
Vanaf maandag 14 januari haalt Dar in het centrum van Wijchen voortaan op maandag het plastic+ op. Het gaat om het gebied binnen de toegangspalen van het centrum. Dar haalt de zakken met plastic+ afval iedere twee weken op.
Meer informatie of vragen?
Voor meer informatie kijkt u op www.dar.nl of uw (digitale) afvalwijzer. Voor vragen neemt u contact op met Dar. Bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via [email protected] of 024 371 6000.

Vergaderingen en bijeenkomsten
Elke week is er op donderdag een politieke avond. De politieke avond bestaat uit verschillende onderdelen: gesprekstafels of informatiebijeenkomsten (informatie verzamelen), commissievergadering (meningsvorming), raadsvergadering (besluitvorming). Inwoners zijn van harte welkom. Op www.wijchen.nl/vergaderingen vindt u de agenda’s.

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl.
Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Milieumelding

  • De Bankhoeve 11-13, Wijchen (vervangen en herindelen loods).

Ontvangen sloopmelding

  • Oud Woeziksestraat 15, Wijchen (kapconstructie woning).

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

  • Stadswal 4, Batenburg (bouw tuinhek).
  • Weg door de Berendonck 4, Wijchen (tijdelijk afwijken bestemmingsplan, sportevenement Strong Viking, 30 en 31 maart 2019).

Verleende omgevingsvergunningen

  • Gomarius Messtraat 3, Wijchen (verbouw en uitbreiden woning en afwijken bestemmingsplan, bouw buiten bouwvlak).
  • Provinciale weg N324, (kadastraal P 1602, 222, 60 en 19) Wijchen (vervangen duiker).

Verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning

  • Bijsterhuizen 51e str. ongenummerd fase 5, Wijchen (bouw bedrijfspand met kantoor en afwijken bestemmingsplan, verhardingspercentage).

 

Reacties

article
85789
Gemeentepagina gemeente Wijchen: Week 2 – 9 januari 2019
Deze week in de gemeentepagina van de gemeente Wijchen o.a. Avondvliegseizoen vliegbasis Volkel, Werkzaamheden Huurlingsedam, Plastic+
https://wijchen.nieuws.nl/gemeenteberichten/20190109/gemeentepagina-gemeente-wijchen-week-02-10-januari-2018-48/
2019-01-09T08:30:11+02:00
https://wijchen.nieuws.nl/media/sites/379/2014/01/xn42ahhjfdhpl36eucxs3215r-gemeentenieuws.jpg
Gemeente Wijchen, Gemeentepagina Wijchen, wijchen
Gemeenteberichten