Geen kermis in Wijchen dit jaar door corona

Het Oosterpark in Wijchen was een van de mogelijke locaties voor een alternatief evenement.
Foto: wijchen.nieuws.nl

Er komt definitief dit jaar geen kermis in Wijchen. Dat hebben gemeente Wijchen en Buro de Kermisgids dat de kermis organiseert, samen besloten.

Burgemeester Marijke van Beek vindt het jammer. ‘Wij wilden graag een alternatief bieden door de kermis naar november te verplaatsen. Maar helaas steken de aangescherpte landelijke maatregelen daar nu een stokje voor. Natuurlijk blijven we meedenken met de kermisexploitanten en zoeken naar mogelijkheden om alsnog iets te organiseren zodra dit verantwoord is. Hopelijk vieren we dit feest volgend jaar september weer in de oude vertrouwde vorm.’

Archief: wijchen.nieuws.nl

Bedrijventerrein

De oorspronkelijke kermis zou in september gehouden worden, maar werd in augustus afgelast door burgemeester Van Beek omdat de veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers niet gegarandeerd kon worden.  Later ontstond het plan om in november een kleinschaliger kermis te houden op een bedrijventerrein.

Carnaval

Dit kleinschalige evenement zou plaatsvinden na de voorlopig 4 weken gedeeltelijke lockdown. Van Beek heeft een paar weken geleden aan de kermisexploitanten gevraagd of ze toch door willen gaan met de voorbereidingen om de alternatieve kermis eventueel later te houden of het helemaal willen afblazen, zoals de carnavalsverenigingen dat, gezien de maandenlange voorbereidingen, hebben gedaan.

Het is na deze week zeer de vraag of de  lockdown niet langer gaat duren of zelfs nog strenger wordt. De kermisexploitanten hebben daarop laten weten er geen gat meer in te zien. ‘We staan uiteraard wel open voor ideeën die de exploitanten de komende tijd wellicht ontwikkelen’, zegt Van Beek. Een mogelijkheid zou bijvoorbeeld een voorjaarskermis kunnen zijn.

 

 

Reacties