Gemeente steunt minima in kosten zorgverzekering

Foto: milcamu via Pixabay

Wijchenaren met een laag inkomen kunnen voor volgend jaar via de gemeente een voordelige zorgverzekering bij CZ of VGZ afsluiten. Gemeente Wijchen biedt deze inwoners de mogelijkheid om deel te nemen aan de Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM).

Wie gebruik wil maken van de CZM moet aan 3 voorwaarden voldoen: in gemeente Wijchen wonen, een maandelijks inkomen hebben van minder dan 1207 euro als alleenstaande en minder dan 1724 euro als gehuwden of samenwonenden, weinig spaargeld hebben.

Maandpremie

Het voordeel van deelnemen aan de CZM is dat de deelnemers korting krijgen van de zorgverzekeraars en dat de gemeente Wijchen meebetaalt mee aan de maandpremie. Dat varieert van 15 tot 37,50 euro per maand, afhankelijk van het pakket.

Beide verzekeraars bieden een pakket aan dat speciaal bedoeld is voor mensen met een chronische ziekte of beperking, waarbij het eigen risico in delen betaald kan worden.

Aanmelden

Wie dit jaar al deelneemt aan de CZM krijgt van de verzekeraar een brief. Wie nog geen deelnemer is maar in 2021 wel wil deelnemen, kan zich voor 12.00 uur op donderdag 31 december aanmelden.

Wie hulp wil bij het aanmelden, kan contact opnemen het Formulierenteam van MeerVoormekaar via 024-6418459 of [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen