Gemeente steunt activiteiten voor jongeren

Foto: Prawny/Pixabay

De gemeente Wijchen wil in deze tijd waarin er veel minder te doen is, activiteiten voor jongeren stimuleren. Organisaties, ondernemers, verenigingen en stichtingen die met jongeren werken kunnen een bijdrage aanvragen voor het organiseren van een jongerenactiviteit.

De gemeente Wijchen heeft van de rijksoverheid budget gekregen om activiteiten voor jongeren te stimuleren. Dit geld krijgt de gemeente vanuit het project Jeugd aan Zet (wintereditie 2021). Jongeren hebben nu er minder activiteiten plaatsvinden minder uitdaging. Minder actief zijn is niet goed voor de gezondheid, meent de gemeente.

Tot en met 17 jaar

Het gaat om activiteiten voor jongeren tot en met 17 jaar. Het is een voorwaarde dat de jeugd wordt betrokken bij de organisatie en uitvoering van de activiteit. Het mag ook een online activiteit zijn. De bijdrage bedraagt maximaal 1000 euro. Afhankelijk van het aantal aanvragen wordt een keuze gemaakt uit de aanmeldingen. Het beschikbare budget wordt over de geselecteerde initiatieven verdeeld. Het budget wordt over alle dorpskernen verdeeld, met maximaal 2 aanvragen per dorpskern.

Aanvragen

Aanvragen kunnen tot en met 28 maart worden ingediend en de activiteit dient voor 23 april plaats te vinden. Voor meer informatie kan op de website van de gemeente worden gekeken.

 

Reacties