Gratis halen en brengen bij Tweede Kamerverkiezingen

Foto: Sabine Genet/Pixabay

De gemeente Wijchen organiseert samen met MeerVoormekaar voor de verkiezingen een haal- en brengservice voor mensen die minder mobiel zijn. Inwoners die een Wmo-indicatie hebben en geen eigen vervoer, mogen gebruikmaken van de gratis haal- en brengservice van OpStap.

Burgemeester Marijke van Beek. Foto: CIZO Communicatie

Mensen die gebruikmaken van de service kunnen op deze manier hun briefstembewijs afgeven op het gemeentehuis of hun stem eerder bekendmaken op 15 of 16 maart. Burgemeester Marijke van Beek is erg blij met deze extra service. “Ik vind het heel belangrijk dat mensen hun stem kunnen uitbrengen op de manier waarop zij dat willen. De haal- en brengservice kan daarbij behulpzaam zijn. We zien de mensen graag in een van de genoemde locaties die uiteraard coronaproof zijn ingericht.”

Vooraf reserveren

Inwoners die gebruik willen maken van deze gratis service dienen vooraf een reservering te maken bij OpStap via telefoonnummer 024-6421999. De volgende gegevens zijn daarbij belangrijk: naam, ophaaladres, telefoonnummer, bestemmingslocatie en voorkeurstijd. Om de ritten door OpStap zo goed mogelijk in te kunnen plannen is een afwijking in voorkeurstijd mogelijk.

Bestemmingslocatie

De haal- en brengservice is in te zetten voor het afgeven van briefstemmen op het gemeentehuis aan de Kasteellaan in Wijchen. Vervoer daarvoor is mogelijk op 10, 11, 12, 15 of 16 maart. Reserveren kan tot een dag van tevoren op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.

Ook tijdens het vervroegd stemmen bij het gemeentehuis, Jeugdhuis Woezik, Sporthal Achterlo of Sporthal Zuid op 15 of 16 maart is de haal- en brengservice mogelijk. Reserveren kan tot 12 maart 12.30 uur. Meer informatie is te lezen op de website van de gemeente Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen