Gemeentepagina week 14 – 3 april

Foto:

Op de site van wijchen.nieuws.nl is wekelijks de gemeentepagina te vinden. Hierop staan nieuwsberichten vanuit de gemeente, officiële bekendmakingen en soms een column van de burgemeester of een van de wethouders.

Hier de gemeentepagina van week 14 (3 april).

NIEUWS

Wijken in actie voor Een groener Wijchen

We komen dit voorjaar weer samen met inwoners in actie om Wijchen beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. Op woensdag 15 mei komen we in Woezik, op Bedrijventerrein Zesweg en op Alverna in actie voor Een groener Wijchen. Een week later, op woensdag 22 mei, zijn we in Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam.

Wat gaan we doen?
We gaan de wijk in! We delen aan bewoners van de wijken bijvoorbeeld gratis plantjes, bloemzaad en gieters uit. Daarnaast kunnen bewoners zich aanmelden voor een boompje of 1 van de andere mooie producten. Natuurlijk geven we allerlei informatie over het groener maken van tuin of balkon. Bewoners die tips willen om een stukje van hun tuin, terras of balkon makkelijk groener te maken, roepen we op om een paar foto’s van tuin, terras of balkon mee te nemen. Groenexperts kijken dan samen met hen wat er mogelijk is. Ook Talis is aanwezig. Zij geven informatie over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Meld u aan voor een boompje, struik of plantenpakket!
Woont u in 1 van de wijken waar we dit voorjaar komen? Dat zijn Woezik, Bedrijventerrein Zesweg, Alverna, Wijchen Zuid, Kerkeveld en Huurlingsedam. En wilt u uw tuin groener maken? Haal een tegel uit uw tuin en meld u dan aan. We hebben mooie gratis producten, zoals fruitboompjes, een plantenpakket en een afkoppelstuk voor uw regenpijp. Ga snel naar wijchen.nl/eengroenerwijchen want OP=OP!

Waar is het?
Op woensdag 15 mei staan we:

 • van 12.30 tot 14.00 uur op de parkeerplaats bij Verploegen, Woeziksestraat 100 in Wijchen
 • van 15.00 tot 16.30 uur bij Dorpshuis de Oase, Graafseweg 570 in Wijchen

Op woensdag 22 mei staan we:

 • van 12.30 tot 14.00 uur bij Wijkcentrum Wijchen Zuid, Zuiderpoort 56 in Wijchen
 • van 15.00 tot 16:30 uur bij Wijkcentrum De Brink, Brink 27 in Wijchen

Weten wanneer we in uw wijk in actie komen?
Kijk op wijchen.nl/eengroenerwijchen of scan de QR-code.


Wandelroutenetwerk gemeente Wijchen definitief vastgesteld

Het college van de gemeente Wijchen heeft het wandelroutenetwerk definitief vastgesteld. Dat betekent dat er bestaande en nieuwe wandelroutes samen zijn gebracht in een bewegwijzerd wandelroutenetwerk. We verbreden zo het toeristisch en recreatieve aanbod in de gemeente. Inwoners en bezoekers kunnen nu wandelend alle prachtige plekken ontdekken en beleven.

De routes lopen over bestaande paden en wegen. Wandelaars stellen zelf een route samen of kiezen voor een uitgestippelde route via knooppunten of thematische routes. De firma Folkersma plaatst vanaf 8 april de bewegwijzering.

Wilt u een overzicht van het wandelroutenetwerk? Stuur een mail naar [email protected] om een PDF aan te vragen.


Verloopt je identiteitsbewijs bijna? Maak dan een afspraak

Heb je binnenkort een nieuw paspoort of een nieuwe identiteitskaart nodig? Vraag deze dan op tijd aan!

Inwoners die tussen 2014 en 2018 een reisdocument hebben aangevraagd, vragen vanaf 2024 een nieuw reisdocument aan. De komende jaren wordt dan ook een piek verwacht in het aanvragen van reisdocumenten. We verwachten hierdoor extra drukte bij de gemeente Wijchen. Daarom zetten we extra medewerkers in en verruimen de afspraakmogelijkheden. Maar ook dan kunnen de wachttijden oplopen. Houd hier dus rekening mee.

Kijk op www.wijchen.nl/paspoort voor meer informatie over het aanvragen van een paspoort. En op www.wijchen.nl/identiteitskaart voor meer informatie over een identiteitskaart.


OFFICIËLE BEKENDMAKINGEN 

De volgende publicaties staan op www.officielebekendmakingen.nl. Op deze website leest u ook hoe u eventueel bezwaar of beroep kunt instellen. Via www.overheid.nl kunt u aangeven dat u op de hoogte wil blijven van berichten over uw buurt. En u kunt de app Over uw Buurt downloaden. Heeft u geen internet? Dan kunt u hiervoor bij de bibliotheek in Wijchen terecht. Of kijk op een computer in de hal van het Huis van de gemeente. De stukken kunt u inhoudelijk alleen op afspraak inzien in het Huis van de gemeente.

Verkeersbesluiten

 • Heumenseweg 1A Wijchen, aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
 • Homberg 1808 Wijchen, aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken
 • Homberg 3201 Wijchen, aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken

ALGEMENE BEKENDMAKINGEN

Kennisgeving ontwerpbesluit weigering omgevingsvergunning

 • Jan Steegweg 3A Batenburg, wijziging gebruik van groothandel in veiligheidsschoenen naar werkplaats voor het vervaardigen en opslag van paardenstallen als passende aanverwante activiteit binnen de paardenfokkerij en het plaatsen van 4 schuilstallen, 02-04-2024

Ontvangen aanvragen omgevingsvergunningen

 • Flerdeweg 1A Leur, bouwen van een loods, 22-03-2024
 • Havenweg 14 Wijchen, plaatsen van 4 vlagmolens op het dak, 22-03-2024
 • Opperman 79 (kadastraal perceel: WCN 3304 P) Wijchen, bouwen van een woning, 22-03-2024
 • Opperman 79 (kadastraal perceel: WCN 3304 P) Wijchen, plaatsen van tijdelijke woonunit, 25-03-2024
 • van Balverenlaan ongenummerd nabij nr. 2 Leur, intern verbouwen van het bouwwerk, 22-03-2024

Verleende omgevingsvergunningen

 • De Flier 3036 Wijchen, plaatsen van airco-unit, 28-03-2024
 • Graafseweg 624 Wijchen, aanbouwen van berging, 24-03-2024
 • Sint Jorispad 46 Wijchen, bouwen van overkapping, 25-03-2024

Bekendmakingen van voorgenomen uitgifte van onroerende zaken kunt u vinden via de gemeentelijke website op de pagina Bekendmakingen: www.wijchen.nl/bekendmakingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen