Kortere wachttijd op NS-station Wijchen

Foto: NS

De NS start zondag met de dienstregeling 2021. Voor Wijchen betekent dat een kortere wachttijd en hulp voor mindervaliden bij het in- en uitstappen.

Nu nog stopt er op zondagen maar een keer per uur een trein in Wijchen (evenals in Ravenstein, Oss-West en Rosmalen, en Nijmegen-Dukenburg en Nijmegen-Goffert). Op verzoek van reizigersorganisaties en lokale overheden wordt dat aantal verdubbeld.

Service mindervaliden

Op zondagen kunnen reizigers voortaan vaker gebruikmaken van de sprinter tussen Nijmegen en ’s-Hertogenbosch. Met de nieuwe dienstregeling rijden het grootste gedeelte van de dag de sprinters twee keer per uur in plaats van één keer. Dat betekent dus op station Wijchen een stuk kortere wachttijd met de halfuursdienst.

Tegelijk met het verhogen van het aanbod aan sprinters wordt ook de service aan mindervaliden vergroot. Wie problemen heeft om zelfstandig in en uit de trein te komen kan voortaan reisassistentie krijgen op station Wijchen. In 2025 moet deze hulp op alle stations van de NS beschikbaar zijn.

Verbeteringen

Marjan Rintel, president-directeur van NS. Foto: NS

Voor 99 procent van de reizigers blijven de verbindingen met de nieuwe dienstregeling hetzelfde. Reizigers krijgen op een paar trajecten te maken met een kortere reistijd en een kortere overstap. Ook kunnen er kleine aanpassingen zijn in de vertrek- en aankomsttijden.

Marjan Rintel, president-directeur van NS: “Wij willen Nederland bereikbaar houden, ook in tijden van corona. Hoewel er in de dienstregeling van 2021 nog weinig voor de reiziger verandert, kunnen we de jaren daarna veel verbeteringen doorvoeren. Dat is van groot belang. Om verschillende regio’s beter met elkaar te verbinden en meer reizigers op een duurzame manier te kunnen vervoeren.”

Vanwege Corona rijdt nu 90 procent van de treinen. Dit blijft ook zo bij de start van de nieuwe dienstregeling, met dezelfde aanpassingen die er nu al zijn.

Een spoorkaart met alle verbindingen en frequenties is hier te downloaden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen