65-plussers kunnen weer goedkoop reizen in de regio

Foto: Wikipedia

Reizigers van 65 jaar en ouder die vaak reizen in Nijmegen en omgeving kunnen een Nijmegen 65+-abonnement van Breng aanschaffen. Met dit abonnement kunnen zij reizen in alle stads- en streekbussen in de regio.

Het abonnement (49 euro) is geldig in de gemeente Nijmegen, maar ook in Wijchen, Alverna, Beek, Bemmel, Berg en Dal, Beuningen, Elst, Erlecom, Ewijk, Groesbeek, Heumen, Kekerdom, Leuth, Malden, Molenhoek, Mook, Nederasselt, Ooij, Overasselt, Weurt en Winssen.

Er is één uitzondering: buslijn 58 Kleve-Nijmegen van de NIAG. Hierop is het abonnement alleen geldig op Nederlands grondgebied. Het abonnement is ook niet geldig voor nachtbussen en de trein.

Daluren

Het abonnement is alleen verkrijgbaar voor reizigers van 65 jaar en ouder en alleen op een persoonlijke OV-chipkaart Bezitters kunnen ermee reizen in de daluren: op maandag tot en met vrijdag na 9.00 uur. In het weekend is het abonnement de hele dag (ook voor 9.00 uur) geldig. Wie op werkdagen wel een keer voor 9 uur reist, reist op saldo. Bij in- en uitchecken bij een niet vermelde vervoerder of ander reisgebied wordt automatisch saldo of een ander reisproduct gebruikt.

Een eenmaal gekocht Nijmegen 65+-abonnement, dat een jaar na ingangsdatum geldig is, kan niet eerder worden stopgezet.

NS-station Wijchen

Het abonnement kan online worden gekocht of bij het loket van Breng in Nijmegen (Nijmegen Centraal Station) of bij de gele automaten, onder meer bij het NS-station in Wijchen. Wie met de bussen van Breng wil reizen in de rest van Gelderland kan een Dal Vrij 65+ abonnement kopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen