Burgemeester Marijke van Beek in het zonnetje gezet

Kandidaat Tweede Kamer-lid Charlotte Brand (l) geeft rozen aan burgemeester Marijke van Beek.
Foto: Charlotte Brand

Burgemeester Marijke van Beek is vandaag, Valentijnsdag, in het zonnetje gezet door Charlotte Brand (kandidaat-Kamerlid PvdA) uit Nijmegen. Brand houdt vandaag een Valentijnstour door Gelderland om daar wijkhelden in het zonnetje te zetten.

Het gaat om mensen die vanuit hun werk of vrijwillig een speciale plek innemen in de buurt, omdat ze zich hebben ingezet voor hun buurtgenoten. Na Nijmegen (Dukenburg en Biezen) en Beuningen was Wijchen aan de beurt.

Burgemeester Van Beek kreeg net als de andere ‘helden’ rozen en wat lekkers en werd een hart onder de riem gestoken. “Om te laten zien dat wij dankbaar mogen zijn voor hun inzet voor de samenleving. Zonder onze helden geen sociaal en fatsoenlijk Nederland”, aldus Brand.

Benaderbaar

Marijke van Beek (67) is waarnemend burgemeester van Wijchen. Zij trad midden in de corona-crisis aan en dat was volgens Brand geen gemakkelijke opgave. “Marijke wist ook in deze moeilijke tijden de harten van vele Wijchenaren te stelen door altijd benaderbaar te zijn voor haar inwoners en te staan voor hun belangen.’

Na Wijchen ging Brand naar Berg en Dal om daar een Valentijnsverrassing te geven.

 

 

 

Reacties