Esther Vergeer Foundation verrast Casey uit Wijchen

De jonge Wijchenaar Casey is blij verrast met het inrichten van zijn kamer.
De jonge Wijchenaar Casey is blij verrast met het inrichten van zijn kamer.
Foto: Still uit videoreportage Omroep Gelderland

De 16-jarige Casey uit Wijchen is gek van tennis en wil graag professioneel rolstoeltennisser worden. De Esther Vergeer Foundation verraste de jonge Wijchenaar onlangs door zijn kamer een complete make-over in tennisstijl te geven.

“Ik dacht: wat gebeurt hier nou. Wat is dit?”, zegt Casey in een reportage die te zien is op Omroep Gelderland. “Ik weet niet hoe, maar ik vind het geweldig.”

De Esther Vergeer Foundation wil kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking een kans geven om ‘gewoon’ te kunnen sporten bij een gewone vereniging. Door wekelijks te sporten krijgen kinderen en jongeren de kans om vrienden te maken en de kracht van zelfvertrouwen te leren kennen, zo omschrijft de organisatie haar missie.

Eigen toekomst

De organisatie is opgericht door rolstoeltennisster Esther Vergeer (1981) die van 1999 tot 2013 op de eerste plaats van de wereldranglijst stond. Ze is zevenvoudig paralympisch tenniskampioen.

Vergeer: “We proberen de kinderen en jongeren te inspireren, te motiveren en te activeren. De nadruk van onze activiteiten ligt op de leuke kant van sport en dus niet op de handicap van de jonge sporter. Sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking biedt sport een kans om ‘gewoon’ mee te doen. Een kans op een eigen toekomst”, zo zegt Vergeer op haar website.

Uitlaatklep

Casey was zichtbaar blij met de verrassing. “Tennis is mijn uitlaatklep eigenlijk, om mijn energie kwijt te raken. Ik wil met tennis zo ver en zo hoog mogelijk zien te komen.”

Hier de videoreportage van Omroep Gelderland:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen