In Wijchen vorig jaar 14.000 kilo luiers ingezameld

Een luierwagen van de Dar die de containers leegt
Een luierwagen van de Dar die de containers leegt
Foto: Dar

Wijchen en de andere gemeenten in de Dar-regio leverden in 2021 samen bijna 200.000 kilo luiers en incontinentiemateriaal in. Dit wordt allemaal gebruikt als grondstof.

De gemeenten Wijchen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, en Nijmegen begonnen vanaf juli vorig jaar op verschillende momenten met het scheiden van luiers en incontinentiemateriaal.

Afvalpas

In de gemeente Wijchen werd vorig jaar sinds de introductie op 1 november bijna 14.000 kilo ingezameld. Al vanaf de eerste weken wisten bewoners de luiercontainers goed te vinden, volgens de Dar. Wel moesten bewoners in de gemeente Wijchen eerst hun afvalpas laten koppelen om de luiercontainer te kunnen openen. Dat was in het begin even wennen, maar gaat gelukkig nu goed, aldus de Dar.

Vaker legen

Het afvalbedrijf wijst erop dat het belangrijk is dat de speciale luierzakken worden gebruikt en deze een voor een in de luiercontainer te doen. Anders bestaat de kans dat de klep verstopt raakt met te veel of te grote zakken. Sommige luiercontainers worden zoveel gebruikt, dat Dar besloten heeft deze nu vaker te legen.

Bij Zuiderpoort en de Lepelaarstraat in Wijchen zijn inmiddels extra luiercontainers neergezet en volgens wethouder Paul Loermans komt er binnenkort nog een container bij in Wijchen. Er zijn nu 12 locaties in de gemeente waar een luiercontainer staat.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen