Groene gevels van BIA Beton goed voor biodiversiteit

De 108 vierkante meter grote groene gevel bij Van Tilburg in Nistelrode
Foto: BIA Beton

Het vergroenen van gevels van gebouwen past goed in de uitgangspunten van BIA Beton in Niftrik. Dat zegt John Giltjes van BIA Beton in een artikel over betonnen wanden met planten of mos op de website Bouw Magazine.

Giltjes, commercieel technisch adviseur, zegt dit naar aanleiding van het contact met architect Edwin Meyer Viol die zo’n 7 jaar geleden bij het Niftrikse bedrijf aanklopte met de vraag of het speciale betonblokken kon maken om gebouwen te voorzien van groene gevels.

Geloven

“Wij zijn sowieso geïnteresseerd in mensen die met ideeën komen. Wij nodigen ze graag uit om hun verhaal te doen. En als we erin geloven, dan gaan we ermee aan de slag”, zegt Giltjes in het artikel.

Inmiddels is de productie van groene wandblokken een vast onderdeel in de collectie van BIA Beton. De zogenoemde Groene gevels geven natuurfuncties aan de geveloppervlakte, zorgen voor meer beplanting en voor leefplekken voor vogels en insecten en dragen zo direct bij aan een gezondere leefomgeving.

Van Tilburg

Inmiddels is op verschillende plekken met de blokken van BIA Beton een natuurlijke wand gecreëerd. Zo staat bij het pand van Van Tilburg Mode & Sport in Nistelrode een 108 vierkante meter grote groene wand. Andere projecten waarbij gebruik is gemaakt van de speciale betonblokken zijn onder meer te vinden in Luik, Gorinchem, Voerendaal, Kerkrade en Amstelveen.


Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden.
Zijn telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen