Bij Wijchense dagopvang “Bij Ons” voelt men zich thuis

Foto:

Wijchen, 26-04-2012 – Ouderen die de regie op het leven dreigen te verliezen, maar nog wel zelfstandig kunnen wonen, kunnen bij “Bij Ons” terecht. “Bij Ons” is ook echt bij ons. De cliënten komen ook echt bij Judith, Janine en Eugenie op bezoek en krijgen de persoonlijke aandacht die ze verdienen. Aan de sociale aspecten van het leven wordt veel aandacht besteed. Er worden allerlei activiteiten voor de cliënten georganiseerd zodat ze zich “Bij Ons” goed thuis voelen. Doordat de groep klein is (max 6 a 7 personen) en de begeleiders veel ervaring en een medische achtergrond hebben, is “het thuisvoelen” geen probleem.

De activiteiten worden in onderling overleg vastgesteld. Het betreffen gewone alledaagse activiteiten zoals:
– een krant lezen
– een spel kaarten (bijv. jokeren) spelen
– boodschappen doen
– helpen bij het koken
– afwassen
– schilderen en/of handwerken
– een wandeling maken
– gym, bewegen op muziek
– samen koffie drinken

Door het doen van deze alledaagse activiteiten, die de cliënten al hun hele leven hebben gedaan, voelen ze zich op hun gemak en het geeft hun structuur in de dag.

“De cliënten komen ’s morgens om 09.00 uur . De partner kan evt. een kopje koffie meedrinken en gaat dan weer, met de gedachte “ze zitten daar goed”, naar huis. Om 17.00 uur worden ze weer opgehaald”, aldus Judith. “Wij werken met een PGB-vergoeding, maar ook op particuliere basis, dus eigenlijk kan iedereen bij ons terecht.”

Op de vraag” waar staat “Bij Ons” voor?” geeft ze al snel als antwoord: “Gezellig, huiselijk, kleinschalig, veel aandacht, goede begeleiding, medisch achtergrond, gewoon “Bij Ons””.

“Bij Ons” is geopend op alle door-de-weekse dagen van 09.00-17.00 uur. Momenteel wordt geïnventariseerd of er voor de maandag ook interesse is. Zij zijn gevestigd in Wijkcentrum OZO, Urneveldweg 10 in Wijchen. Kijk ook eens op de website www.bijonswijchen.nl.

article
18808
Wijchen, 26-04-2012 – Ouderen die de regie op het leven dreigen te verliezen, maar nog
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20120426/bij-wijchense-dagopvang-bij-ons-voelt-men-zich-thuis/
2012-04-26T09:33:00+00:00
https://wijchen.nieuws.nl/media/sites/379/2013/05/qhjuou0y7u9eapjlaprktmp6m-136670.jpg
Nieuws