Minister Plasterk opent eregalerij oud-burgemeesters in Kasteel Wijchen

Samen met burgemeester Verheijen en de oud-burgemeesters Noordewier, Franssen en Hendrikx mocht minister Plasterk de deur van de zaal naar de galerij openen. In deze zaal hingen 14 portretten van  oud-burgemeesters van Wijchen, geschilderd door Frans van den Heuvel

Om 16.00 uur kwam minister Plasterk aan in Balgoij voor een bliksembezoek. Na een kopje koffie, een kort bezichtiging van de expositie in de Oude Toren en het tekenen van het gastenboek, vertrok de burgemeester te voet richting Wijchen. “Het was inderdaad een bliksembezoek, maar Balgoij is toch weer op de kaart gezet,” aldus Ruud van Haren.

Burgemeester Hans Verheijen, wethouder Marcel Thijsen en 10 burgemeesters uit nabije dorpen vergezelden de Minister. Onderweg pratend over het door de bewoners eigengemaakte woningbouwplan. “Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie. De overheid, in dit geval de gemeente Wijchen, speelt een bescheiden rol. Het geeft alleen een duwtje wanneer dat echt nodig is en hierdoor komt er veel energie los bij de inwoners”, aldus Plasterk.

Aangekomen in het Kasteel van Wijchen sprak Plasterk de genodigden toe, waarbij hij vertelde onder de indruk te zijn van het centrum. “Hier zie je voornamelijk echte authentieke middenstanders en niet alleen maar grote winkelketens. Dit maakt het centrum van Wijchen gezellig”. Ook de wandeling van Balgoij naar Wijchen was iets speciaals. “Want het feeërieke Wijchen binnen lopen als de avond valt en de lucht rood kleurt, geeft iets heel speciaals,” zegt Plasterk.

Na zijn toespraak mocht de Minister, geassisteerd door burgemeester Verheijen en de oud-burgemeesters Franssen, Hendrikx en Noordewier, de toegangsdeur naar de eregalerij van oud-burgemeesters openen. En alle genodigden konden vaststellen dat kunstschilder Frans van den Heuvel het afgelopen jaar flink zijn best heeft gedaan. Een prachtige galerij met indrukwekkende oud-burgemeesters is het eindresultaat van een jaar hard werken.

Alle oud-burgemeesters
x9awf8ck90gtarhboifdqyfwb

De Minister in gesprek met Frans van den Heuvel
in34k4zqh3pa8fo1pyknm77yt

mica59pyap37191gdu60gyo9d

ctnetb91od4h99zm269bbihy1

z7mwcv3p19flebldvwpmhwlf0

q94jya9412irg8fya6pko7vw1

Reacties

article
3023
Samen met burgemeester Verheijen en de oud-burgemeesters Noordewier, Franssen en Hendrikx mocht minister Plasterk de
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20131203/minister-plasterk-opent-eregalerij-oud-burgemeesters-in-kasteel-wijchen/
2013-12-03T19:30:00+00:00
Nieuws