Poging tot overval in 12e straat Saltshof (update)

Vrijdagavond even voor 18.00 uur is een woning in de 12e straat van de Saltshof in Wijchen overvallen door twee onbekende mannen. De twee overvallers gingen te voet en er zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond. De politie is op zoek naar getuigen.

Tegen 18.00 uur werd er aangebeld. De voordeur werd geopend door één van de bewoners. Zij werd door één van de mannen met geweld naar de grond gebracht en met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. De tweede overvaller kwam ook de woning in. Toen de hoofdbewoner naar beneden kwam, gingen beide overvallers er vandoor. Vervolgens werd de politie gebeld. De politie startte direct met het onderzoek en ging de buurt in om mensen te vragen of zij wat hadden gehoord of gezien. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

Signalement daders:

Dader 1 met wapen:

Man
Geschatte leeftijd tussen de 19 en 24 jr.
Normaal postuur
Ongeveer 1.80 lang
Sprak met enigszins buitenlands accent
Zwarte wijd model joggingbroek
Zwarte bovenkleding (met blauwe rand bij hals)

Dader 2:

Geslacht onbekend. (persoon heeft niet gesproken)
Kop kleiner dan dader 1
Zwarte joggingbroek met verticale strepen

Getuigen

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Hoe verklein ik de kans op een overval?

– Doe niet zomaar de voordeur open. Controleer altijd wie er voor de deur staat. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Vraag dan eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.

– Spreek met uzelf af dat u ’s avonds na een bepaalde tijd de voordeur niet meer opent als er wordt aangebeld.

– Laat nooit onbekenden uw huis binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Om aan hun buit te komen maken sommige dieven gebruik van geweld.

– Als iemand (zegt dat hij) namens de gemeente, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bel eventueel ter controle naar het bedrijf of instantie. Een overvaller kan zich voordoen als medewerker van bedrijf of instelling.

– Dieven en overvallers komen in alle vormen en maten voor. Ze dragen vaak keurige pakken of hebben schattig ogende kinderen bij zich. U kunt onverwachte bezoekers vragen later terug te komen, zorg dan dat u niet alleen thuis bent.

– Wilt u iets pakken, bijvoorbeeld uw telefoon of geld? Laat mensen dan buiten wachten en doe uw deur dicht. Neem nooit uw portemonnee mee naar de deur. Het is ook handig om een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer te leggen (in de meterkast bijvoorbeeld).

– Komen onbekenden aan de deur met de vraag of ze het alarmnummer mogen bellen? Laat ze dan niet binnen en bel zelf 112. Laat vreemden geen gebruikmaken van uw toilet, maar verwijs ze naar een openbaar toilet.

– Woningovervallen en babbeltrucs vinden niet alleen ‘s avonds plaats. Blijf ook overdag alert op mensen met verkeerde bedoelingen.

– Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een deurketting of kierstandhouder (een stevigere variant van de deurketting). Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen, en kan iemand niet zonder meer de deur openen en u naar binnen duwen.

– Open de voordeur bij woongebouwen met een centrale toegang alleen voor uw eigen bezoek. Kijk door het raam, de deurspion of gebruik de intercom.

– Een videofoon is een handig hulpmiddel. U kunt zien wie er voor de deur staat en u kunt op een veilige wijze communiceren. Sommige videofoons kunnen ook (automatisch) een foto maken van de persoon die aanbelt.

Wilt u nog meer u informatie klik dan op onderstaande link. http://www.politie.nl/onderwerpen/woningoverval.html.

Tips?Bel 09008844

Reacties