KunstPost Wijchen stopt per 1 mei 2015

Vijf jaar geleden is er een begin gemaakt met het organiseren van exposities in het oude postkantoor in Wijchen. Al snel werd KunstPostWijchen een begrip.

Ook in de huidige locatie in de Herenstraat zijn veel exposities geweest waar kunstenaars hun werk toonden en vele bezoekers genoten van de kunstwerken en hun makers. Vijf jaar lang is er door vrijwilligers en kunstenaars met hart en ziel gewerkt aan het op de kaart zetten van kunst in Wijchen. Naast de exposities ontstonden er meer activiteiten zoals atelierroute,  onderwijsprojecten, kunstcafé en meer……het was een mooie tijd.

Vanaf 1 mei zullen er geen exposities meer worden georganiseerd in het pand aan de Herenstraat.

Vrijwilligster van het eerste uur, Connie de Graaf, gaat stoppen met haar vrijwilligerswerk bij KunstPost Wijchen.  “Hoe het verder zal gaan, is nog niet duidelijk. Zoals het er nu uitziet, zullen we Stichting Kunst Promotie Wijchen nog in stand houden zodat de naam KunstPostWijchen niet verloren gaat. Wellicht dat er in de toekomst weer nieuwe projecten zullen komen. We gaan ons nu nog richten op een aantal boeiende exposities en een heel bijzondere atelierroute op 25 en 26 april,” aldus Connie.

Connie sluit af met “Het waren vijf prachtige jaren, en we zijn nog niet klaar…………..”.

De opening in 2010 door oud-burgemeester Gosse Noordewier

Connie en Gosse

 

Reacties