Al 5 jaar pubquiz bij Hoogeerd in Niftrik

Een kennisquiz in de kroeg onder genot van een lekker glas bier of een wijntje; dat is een Pubquiz! Dat het steeds populairder wordt, bewijst het feit dat quizzen door het hele land als paddenstoelen uit de grond schieten. Hoogeerd organiseert al sinds februari 2010 maandelijks, meestal op de laatste zaterdag, een gezellige pubquiz en is daarmee één van de langstlopende quizzen in de regio.

Maar wat is er zo leuk aan een quiz in de kroeg? Daarop denkt, de inmiddels ervaren quizmaster, Arno Peters het antwoord wel te weten: “Je gaat niet alleen een avondje uit om een drankje te drinken, maar doet tegelijkertijd iets dat vermakelijk, gezellig en zelfs educatief is!”

In een avondvullende competitie, waarbij het met name draait om de gezellige sfeer, strijden teams van twee tot vijf personen om de eer, maar ook om leuke prijzen. In acht rondes worden vragen afgevuurd over onder meer geschiedenis, sport, muziek, entertainment en actualiteit. Door de diversiteit aan vragen, weet iedereen in een team wel iets. En ja, vaak ligt een antwoord op het puntje van je tong, maar kom je er op dat moment natuurlijk net niet op.

“Bovendien is het iets voor alle leeftijden en dat zien we ook bij onze gasten”, stelt Arno, die aangeeft dat zowel groepjes studenten, hele gezinnen en een plaatselijk dweilorkest regelmatig present zijn. “En naast die trouwe schare, zien we ook vaak weer nieuwe gezichten.”

Dat de pubquiz al vijf jaar goed wordt bezocht is natuurlijk een reden voor een feestje. Op zaterdag 17 januari (deze keer niet op de laatste zaterdag) wordt een Nieuwjaarsborrel georganiseerd met een buffet, bubbels en natuurlijk aansluitend de pubquiz. Dat is niet alleen een goed moment voor vaste quizzers om een nieuw quizjaar in te luiden, maar ook een mooi moment voor nieuwe quizzers om kennis te maken met het fenomeen. Kijk voor meer informatie op de website van Hoogeerd (www.hoogeerd.nl/pubquiz) of op Facebook.

Pubquiz Hoogeerd

Hoogeerd biedt naast de maandelijkse openbare pubquiz ook de mogelijkheid voor bedrijven en verenigingen om een besloten pubquiz te organiseren. Daar is in het afgelopen jaar gretig gebruik van gemaakt. “Scholen, personeelsverenigingen, afdelingen van de gemeente Wijchen en een lokaal koor hebben bijvoorbeeld al een quiz gecombineerd met hun jaarlijkse borrel of een buffet”, zegt Arno. “En dat is al leuk vanaf ongeveer 25 personen.”

Kijk voor meer informatie en om aan te melden op de speciale pagina over de pubquiz bij Hoogeerd of mail naar [email protected].

Reacties