De BeestenBende On Tour in Wijchen

De middag begon met een welkomstpraatje door wethouder Paul Loermans, die de kinderen liet weten dat ze erg belangrijk zijn voor het schoonhouden van de gemeente en dat hij dat zeer waardeert. De kinderen gingen vervolgens aan de slag met het knutselen van hun eigen kostuums en attributen, waarna ze samen met leider van De BeestenBende, Sep, de repetitie ingingen.

De ouders en begeleiders werden door het BeestenBende-team op de hoogte gesteld van alle zaken die zich afspelen achter de schermen. Hieruit kwamen veel ideeën voort, waar we op verder kunnen borduren. Aan het einde van de middag namen de ouders plaats als publiek in de Raadszaal en voerden de kinderen het toneelstuk op over afval in de wereld, plastic soep en wat we daar met z’n allen aan kunnen doen. De BeestenBenders bleken zeer creatief, hadden veel eigen input en enkele worden later vast en zeker beroemde acteurs.

Het BeestenBende project
De BeestenBende is bedoeld voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Minimaal één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider. De BeestenBende is door het SBS-programma ‘Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Reacties