Verlenging subsidieregeling woningisolatie

Heeft u een eigen huis en heeft u nog niet eerder bij de gemeente subsidie voor woningisolatie aangevraagd? Dan kunt u alsnog subsidie aanvragen. De provinciale regeling is verlengd en de gemeente Wijchen heeft voor 2015 nog budget voor ongeveer 250 woningen.

Het is zonde als geld in rook opgaat. Dat gebeurt al snel als u in een ongeïsoleerde woning woont en ’s winters de kachel laat branden. Wie zijn woning isoleert met dak-, gevel-, vloer- of glasisolatie bespaart flink op stookkosten. Iedere eigenaar-bewoner kan € 500,– subsidie voor woningisolatie aanvragen. Vraagt u de subsidie samen met vijf anderen aan? Dan krijgt u per aanvrager € 250 extra subsidie. De maximale subsidie van totaal € 750 per woning inclusief burenpremie is wel gekoppeld aan de hoogte van de investering, de subsidie is maximaal 1/3e van de isolatie-investering.

Isoleren is een investering die snel is terugverdiend. Spouwmuurisolatie van een hoekwoning bespaart bijvoorbeeld jaarlijks gemiddeld 40 procent. Behalve voor gevelisolatie is de subsidie ook te gebruiken voor dak-, vloer- en glasisolatie (HR++). Naast geld besparen op stookkosten zijn er meerdere voordelen van woningisolatie. Het is namelijk een verbetering van de woning en het wooncomfort neemt toe. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu aangezien het energieverbruik enorm naar beneden gaat.

Aanvragen van de subsidie is heel eenvoudig en het kost u weinig tijd, zie www.woningisolatie.nu. U kunt beginnen met isoleren, nadat de gemeente uw aanvraag heeft goedgekeurd. Deze subsidieregeling is een initiatief van de provincie Gelderland die via de gemeenten geld beschikbaar stelt voor dit doel.

Een bedrijf bij uitstek voor het isoleren van uw woning is Technisol.

isolatie-technisol

 

 

Reacties