Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Wijchen

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek Wijchen onderschrijft het belang van voorlezen en stimuleert dit. Daarom verzorgt de bibliotheek tijdens de Nationale Voorleesdagen, op woensdag 21 t/m zaterdag 31 januari, aantrekkelijke voorleesactiviteiten voor kinderen en hun ouders.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen en peutermaand staat het kleurrijke prentenboek Boer Boris gaat naar zee van Ted van Lieshout en Philip Hopman centraal. Ieder kind ( 0 tot 4 jaar) dat lid wordt van de bibliotheek Wijchen krijgt een vingerpopje van Boer Boris. De voorraad is beperkt, dus op is op!

Wie wat waar? Een Quiz voor peuters en kleuters in de Bibliotheek Wijchen rondom de tentoonstelling van de 10 mooiste prentenboeken van het jaar! De 10 vragen kunnen, door goed te kijken, vanaf de 10 affiches opgelost worden. Ouders met hun kinderen maar ook peuterspeelzaalgroepen en kinderopvanggroepen kunnen hieraan deelnemen. Onder de goede oplossingen wordt een prijsje verloot.

Op zaterdag 31 januari van 10.00 uur tot 13.00 uur wordt in de Bibliotheek Wijchen een Peuter-informatiemarkt voor ouders van 0-4 jarigen gehouden. Verschillende instellingen die met baby’s en peuters werken zijn hierbij aanwezig. Voor de kinderen is er ook wat te doen. Zij kunnen gaan kleuren en/of zich laten schminken.

Daarnaast is er een Voorleespicknick! Dit is een vrolijke voorstelling van Betty Sluyzer voor 0-4 jarigen waarbij de kinderen actief kunnen deelnemen aan het verhaal door te zingen en dansen. Aanvang Voorleespicknick  is 10.30 uur. Er wordt afgesloten met een echte picknick!

Voorlezen kan altijd
Het belang van voorlezen wordt tijdens de voorleesdagen door de bibliotheek nog eens extra benadrukt. We richten ons daarbij op ouders en op professionals zoals de pedagogisch medewerkers van kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen. Maar voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers geven advies over geschikte boeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen