500 zonnepanelen voor Maaswaal College

Het Maaswaal college in Wijchen investeert in verduurzaming van de schoolgebouwen aan de Oosterweg en Veenseweg door onder andere LED verlichting en de plaatsing van zonnepanelen.

100% ZONNIG is al een tijdje in samenwerking met Wesso Elektro Wijchen BV in gesprek met het Maaswaal college hierover, en zij kregen in december vorig jaar het groene licht voor de plaatsing van 500 zonnepanelen, verdeeld over beide lokaties.

Woensdag 21 januari werd er gestart met het hijsen van de 250 zonnepanelen en onderconstructie op de daken van lokatie Oosterweg. Ook de Solar Edge omvormers en optimizers gingen gelijk mee omhoog.

Als het weer meezit is men begin volgende week klaar met deze eerste lokatie en dan is begin februari het tweede gebouw aan de beurt. Wel moet men rekening houden met de tentamens waardoor men op enkele daken alleen tijdens bepaalde dagdelen mag werken.

In totaal komen er  500 zonnepanelen op de daken van het Maaswaal College. Deze panelen produceren op jaarbasis 120.000 kWh aan elektriciteit, hetgeen gelijk staat aan het gebruik van veertig huishoudens. Op beeldschermen binnen de school wordt inzichtelijk gemaakt hoeveel energie er is opgewekt. Daarnaast maken de locaties steeds meer gebruik van LED-verlichting. Dit levert een besparing op van 24.000 kWh aan stroom per jaar. Op deze manier investeert de school in duurzaamheid. Eén van de vier thema’s waar de school als UNESCO-school aandacht aan besteed. Niet alleen in de lessen, maar ook in buitenschoolse activiteiten en het eigen handelen.

Bron: www.zonnig.nl

Plaatsing zonnepanele Maaswaal College 01

Plaatsing zonnepanele Maaswaal College 02

Plaatsing zonnepanele Maaswaal College 03

Plaatsing zonnepanele Maaswaal College 04

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen