Henk Knuiman en Lisa Kluver sportman en sportvrouw van het jaar

Niet alleen Lisa en Henk vielen in de prijzen. Het sportteam werd Sc Woezik vrouwen 1, sporttalent meisjes Febe van Zwambagt (paardrijden) en het sporttalent bij de jongens Joël Pierlo (voetballer bij PSV). Ook werd er een Wall of Fame gepresenteerd.

Het leven van Lisa Kluver staat al vele jaren volledig in het teken van de danssport. Zij traint ontzettend veel en reist de hele wereld af voor wedstrijden en demonstraties. Vooral in Duitsland, waar de danssport erg  groot is, heeft Lisa een grote reputatie opgebouwd. Zij is de eerste Nederlander die er in geslaagd is om Duits kampioen Dance4fans te worden. En met het Duitse team heeft ze ook gedanst om de wereldtitel HipHop. Verder heeft ze diverse Europese successen op haar naam staan. We kunnen gerust stellen dat Lisa thans één van Europa’s beste danseressen is. Tijdens de uitreiking van de MTV Europe Music Awards in 2013 heeft ze zelfs opgetreden voor 40 miljoen kijkers.

Henk Knuiman hoort al jaren, nationaal en internationaal, bij de betere rijders in de motorsport. Met name in de Dakar rally’s  heeft Henk naam gemaakt. Net zoals zijn vader, die hem hierin voorging. Hij heeft deze moeilijke discipline op een voortreffelijke manier onder de knie gekregen. In januari 2014 sloot hij zijn tiende deelname aan de Dakar rally succesvol af. Om bij de eerste 10 rijders in het eindklassement te komen, iets wat Henk een aantal keren heeft gepresteerd, is geen sinecure in een dergelijke zware rally met zoveel concurrentie.

Het Vrouwen 1 team van Sportclub Woezik  heeft de laatste 3 jaren een enorme progressie doorgemaakt. Het team is in die periode van de 3e klasse naar de landelijke Hoofdklasse opgeklommen door 3 seizoenen achtereen te promoveren. Tweemaal werden de vrouwen kampioen, eenmaal eindigde het team gedeeld eerste, maar werd de beslissingswedstrijd om het kampioenschap nipt verloren. Daarnaast heeft het team tweemaal de finale van de beker behaald.

Pas 16 jaar en Febe van Zwambagt is al met 4 verschillende pony’s Nederlands Dressuur kampioen. Naast haar Gelders kampioenschap wist Febe niet minder dan 10 keer Nederlands kampioen te worden. Maar daar bleef het niet bij. Daarnaast heeft ze zich al weer voor de derde keer weten te plaatsen voor het EK met het Nederlands pony team. Febe is een talent dat gestaag vooruitgang boekt in de moeilijke discipline van de dressuur.

Joël Pierlo is in een talentvolle voetballer die afkomstig is uit de gelederen van sc Woezik. Momenteel speelt hij succesvol bij het Eindhovense PSV. Hij is een spits die begeerd wordt door menige topclub in de Nederlandse eredivisie. Hij is al uitgenodigd voor de oranje equipe onder de 15 jaar. Joël onderscheidt zich als voetballer doordat hij een neusje voor scoren heeft. Geen eenzijdige spits, maar een voetballer die ook de vrije trap serieus beheerst. Een tweebenige voetballer die bovendien goed kan koppen. En dat ook nog allemaal wekelijks laat zien op het veld.  Joël heeft kansen om door te breken als profvoetballer.

De organisatie presenteerde zaterdagavond ook een Wall of Fame. In het ’t Mozaïek komen de portretten van Wijchens grootste sporticonen van de geschiedenis te hangen.

De Wijchense sporticonen zijn:

– Roy Makaay (voetbal)
– Fred Rutten (voetbal)
– Rick Hilgers (voetbal)
– Claudia van Thiel (volleybal)
– Theo Borsten (voetbal)
– Wil Giesbers (voetbal)
– Henk Knuiman sr. (motorracen)
– Jacky en William Janssen alias de Janssen Twins (zijspan motorracen)
– Wilfred Derks (judo)

Wall of Famne

Foto’s door Piet Derks

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen