Wim Emons Koninklijk onderscheiden

Zaterdagavond 24 januari heeft burgemeester Verheijen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wijchenaar Wim Emons. Wim Emons is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats bij zaal Sterrebosch waar de viering van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Blauwkoppen plaatsvond. Deze werd door burgemeester Verheijen onderbroken voor het toespreken van de verraste Emons en het opspelden van de versierselen.

De 79-jarige Wim Emons heeft zich bijna 55 jaar op een betekenisvolle manier ingezet voor het Wijchense Carnavalsgebeuren. Na de oprichting in 1960 van carnavalsvereniging De Blauwkoppen was hij 22 jaar lang secretaris, 11 jaar lang president en is thans voorzitter van de vereniging. Naast het bekleden van de bestuursfuncties heeft hij diverse activiteiten geïnitieerd en mede-georganiseerd, zoals de feestmiddagen voor bewoners van verzorgingshuizen, de jaarlijkse kinderoptocht en een carnavalsavond voor verstandelijk gehandicapten. Wim Emons wordt ook wel ‘professor’ op carnavalsgebied in Het Urnerijk genoemd en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het overkoepelende carnavalsorgaan ‘Het Urnekabinet’.

Tot slot vervult hij sinds 1989 met veel passie en toewijding de functie van bestuurslid/secretaris van hengelsportvereniging Het Meertje. Hij is verantwoordelijk voor de ledenadministratie, de communicatie met betrekking tot de vergunningen, het opstellen van de wedstrijdschema’s en het organiseren van de activiteiten.

Voor de totaliteit aan vrijwillige inspanningen voor de samenleving ontving Wim Emons zaterdag de Koninklijke onderscheiding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen