Vrijdag de finale van de Wijchense Obesitas Challenge

Vorig jaar april is een groep deelnemers gestart om te werken aan een nieuwe leefstijl, een nieuw lijf en een nieuw gewicht. Vrijdag a.s. presenteren ze zich op een podium in sportclub Go4Fit op de Vijverlaan.

Door het grote succes is Derkssport afgelopen september ook gestart met een afgeslankte versie. In 5 maanden werken aan een nieuwe leefstijl. Mensen die dan ruim 150 kg wegen en zich destijds hebben aangemeld zijn nu nog niet op gewicht maar hebben wel de handvatten gekregen om na vrijdag verder door te gaan met gezond eten en voldoende bewegen.

Deelnemers merkten bijvoorbeeld al na 2 maanden dat ze konden stoppen met medicatie (diabetes en hoge bloeddruk)..

Op de foto staan Wim en Elise samen in een oude broek van Wim. Wim is eerst individueel  gestart met sporten en afvallen en in april gestart met de WOC (wijchense obesitas challenge). In totaal is Wim 57 kg kwijt geraakt. Elise weegt 57 kg en stapte spontaan erbij in een oude broek van Wim. Een mooier resultaat is dat Wim bijna van de hartfalen medicatie af is. Bloeddruk medicatie is hij kwijt. Oftewel enorme gezondheidswinst!!

Elise Derks van Go4Fit is enorm trots op alle deelnemers. “Zij hebben de moed verzameld om zelf aan de slag te gaan en om de strijd aan te gaan tegen Obesitas. Obesitas is een strijd voor het leven. We blijven ze volgen. Ieder 2e en laatste maandag v d maand komen alle oud-deelnemers bijeen om te wegen en een coach moment,”aldus Elise

Niet alleen Wim viel erg veel af, ook Liesbeth. Zij weegt sinds hele lange tijd onder de 100 kg!! Liesbeth is in totaal 80 kg kwijt geraakt en weegt sinds hele lange tijd onder de 100 kg. Ze was al begonnen doordat haar zoon vorig jaar mee deed met de WOC met gezonder eten en sporten. Ze is in april zelf gestart met de WOC en heeft week na week doorgezet. Liestbeth is nu zelfverzekerd en met een mooie lach op het gezicht.

Iedereen is vrijdag om 20.00 uur van harte welkom om deze kanjers te bekijken en te applaudisseren voor het geweldige resultaat wat ze hebben bereikt.

Reacties