Automobilisten op sluiproute langs A50 op de bon

De politie heeft op donderdagochtend 29 januari meerdere automobilisten beboet die op de parallelweg langs de A50 bij Niftrik reden.

De parallelweg wordt regelmatig als sluiproute gebruikt, maar de weg is verboden voor autoverkeer. In korte tijd werden drie automobilisten betrapt die toch op deze weg reden.

De controle werd gehouden naar aanleiding van een ongeval op woensdagavond. Toen raakte een 33-jarige man uit Ravenstein gewond bij een aanrijding op dezelfde parallelweg, maar dan in Ravenstein. Het slachtoffer werd aangereden door een 51-jarige automobiliste uit Wijchen, en liep onder meer hoofdletsel op. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van dit ongeluk.

De politie houdt wel vaker controles op de weg langs de A50, zo werd er ook op 6 januari een controle gehouden aan de kant van Ravenstein. Automobilisten gebruiken deze route om de snelweg te omzeilen en tijd te winnen, maar de aanwezigheid van auto’s kan erg gevaarlijk zijn omdat andere weggebruikers daar niet op rekenen.

 

Reacties