CDA en Kernachtig willen betonpad en geen schelpenpad

In de nieuwbouwwijk de Huurlingsedam ontbreekt het aan een veilige voetverbinding naar het centrum van Wijchen. Vele ouders moeten daardoor met hun kinderwagens en/of kleine kinderen, tussen de auto’s en fietsers, over de smalle weg Mulder hun weg richting het centrum vinden. Dit levert gevaarlijke situaties op.

“Met het steeds groter worden van de wijk is het extra noodzakelijk op korte termijn een vrijliggend voetpad richting het centrum te realiseren, parallel aan de weg Mulder. Het college stelt een schelpenpad voor. Daar zijn we het niet mee eens, omdat dit niet goed begaanbaar is bij enigszins regenachtig weer. Recent is in Kerkeveld juist zo’n schelpenpad vervangen voor een betontegelpad omdat dit niet goed functioneerde. Een betontegelpad zorgt ervoor dat onder alle weersomstandigheden op een goede wijze met kinderwagens, kinderfietsjes e.d. over het pad te gaan valt. Een betontegelpad is bij regenachtig weer ook goed begaanbaar. Dit in tegenstelling tot een schelpenpad,” aldus Björn Derksen namens CDA Wijchen

Vandaar dat de fracties van het CDA Wijchen en Kernachtig Wijchen in het collegevoorstel het schelpenpad willen vervangen door een betontegelpad. De kosten zullen wel iets meer bedragen, € 21.500 in plaats van € 15.000,–. De partijen gaan hiervoor een amendement indienen op de raadsvergadering van donderdag 5 februari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen