Sociaal Wijchen wil zicht op mogelijke financiering van spoortunnel

De kosten van een tunnel onder het spoor zijn niet exact bekend en is mede afhankelijk van de plek waar de tunnel gerealiseerd wordt. Sociaal Wijchen wil meer duidelijkheid.

Volgens Sociaal Wijchen kost de variant die D66 onlangs heeft ingebracht (Hoefsestraat-Stationslaan) circa 16 miljoen euro; de variant van een spoortunnel met verdiept kruispunt Klapstraat-Stationslaan was in 2006 begroot op ruim 24 miljoen euro.

“De gemeente  heeft momenteel géén budget voor de aanleg van een tunnel en kan in de toekomst waarschijnlijk ook geen budget vrij maken gezien de mogelijke extra kosten die de ‘transitie’ met zich mee brengt. Daarbij komt ook nog dat het fonds Spoorsedoorsnijding goeddeels is ingezet voor het project Keerspoor,” licht Johan de Kievit van Sociaal Wijchen toe.

De Kievit van Sociaal Wijchen het verstandig om op voorhand te zoeken naar mogelijkheden van financiering door derden. Hij denkt hierbij aan partijen als Prorail en provincie Gelderland om van hen te vernemen onder welke voorwaarden en in welke mate ze financieel willen bijdragen aan de aanleg van een tunnel onder het spoor in Wijchen.

Het is goed om dit nu te verkennen, zodat het gemeentebestuur de verwachtingen bij de burgers en ondernemers kan managen.

Voor de raadsvergadering van donderdag a.s. heeft Sociaal Wijchen een amendement ingediend over de financiering van de tunnel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen