Ton Schamp nieuwe voorzitter van het Urnekabinet

Foto:

Het Urnekabinet , overkoepelend orgaan van alle carnavalsverenigingen in Wijchen, krijgt na de carnaval van dit jaar een nieuwe voorzitter. Ton Schamp uit Alverna zal het voorzitterschap overnemen van Agnes Schaap.

Ton Schamp heeft de carnaval met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader was jarenlang voorzitter van carnavalsvereniging De Woaendonkers. In zijn jonge jaren heeft Ton als voorzitter van buurtvereniging Nooitgedacht vele optochten georganiseerd. De laatste jaren was Ton als voorzitter en president van De Woaendonkers altijd actief geweest bij diverse carnavalsactiviteiten op Alverna, maar ook bij de carnavalsactiviteiten, die werden georganiseerd door Het Urnekabinet.

“Mijn affiniteit met carnaval” zegt Ton Schamp, “zit hem in het sociale karakter van het carnaval en de saamhorigheid van groepen en de groepsprocessen richting carnaval”.

Ton heeft  bestuurlijke ervaring als vice-voorzitter van Stichting Dorpshuis Oase en als voorzitter van Ondernemingsvereniging Alverna. Het Urnekabinet weet zeker dat onder leiding van Ton Schamp, de kwaliteit van het carnaval in Wijchen gewaarborgd blijft.

Agnes Schaap neemt afscheid van Het Urnekabinet na 13 jaar voorzitterschap. Zij kon en wilde het niet meer combineren met haar wethouderschap. Na de carnaval neemt het bestuur van Het Urnekabinet op passende wijze afscheid van Agnes Schaap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen