Watervogels spotten bij Batenburg

Foto: Koos Dansen

Kuifeenden, smienten, kolganzen, brandganzen … wat is er te zien in de Liendense waard bij Batenburg? De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 15 februari een vogelwandeling bij Batenburg.

Watervogels zijn er zeker, maar welke soorten te zien zijn is altijd weer afwachten. Wie komt er kijken? De tocht gaat vanaf de parkeerplaats bij de kunstwerken bij Batenburg langs de Liendense Waard. Of de vogelkijkhut bereikbaar is hangt af van de waterstand van de Maas. Meestal zijn er in deze periode van het jaar veel watervogels die ronddobberen (rusten) op het water van de Waard.

De start is om 10.00 uur op het parkeerterrein onder aan de Molendijk aan de Oostzijde van Batenburg. Bij het parkeerterrein staan twee  kunstwerken. Vlakbij de ruïne van Batenburg. Het parkeerterrein is buitendijks, aan de rivier dus. De wandeling duurt  ca. 2 uur en de kosten bedragen  € 5,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Reserveren niet nodig.

Informatie: www.glk.nl/evenementen,  Jan Taat, tel. 06 – 83 086 024 of Anton van der Velde, tel. 06- 16 651 048.

Kuifeend fotograaf Koos Dansen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen