Zwerversgeluk in ’t Achterom

Toneelgezelschap VODO van wijkvereniging ’t Achterom  presenteert  dit jaar het vrolijke toneelstuk Zwerversgeluk in “Avondrust”.

De voorstellingen zijn op zaterdag 21 februari om 20.00 uur en zondag 22 februari om 14.00 uur. De De entree voor leden van de wijkvereniging bedraagt € 6,50, niet-leden betalen € 7,50, kinderen tot 12 jaar gratis. Voor eventuele reservering tel. 06-21966750.

Korte inhoud:
Joep, Martha, Agaath en Roos drinken elke dag koffie in de huiskamer / conversatiekamer van verzorgingshuis “Avondrust”. Met koffie, koekjes en gezellig wat heen en weer geklets. Soms worden er ook problemen uitgewisseld. Maar de verveling begint toe te slaan, er wordt weinig meer geconverseerd. Martha bespreekt met Roos het idee om met zijn vieren een toneelstukje te gaan spelen. Roos reageert enthousiast omdat ze vroeger altijd toneel heeft gespeeld. De andere twee reageren ook positief.

De volgende dag beginnen ze met de repetitie van een vrolijke stukje dat door Roos is uitgezocht. Het stuk dat ze gaan repeteren speelt zich af in de beginjaren dertig in een boerendorpje. Een zwerver heeft zich verkleed als pastoor en dat levert hem vele gratis drankjes op. Drie vriendinnen, de boerinnen Bets en Coba, en Bea de caféhoudster, houden zich dagelijks bezig met drinken en kletsen. En Coba en Bea fantaseren graag over de mannen in de grote stad.

De repetities verlopen niet altijd even voorspoedig. Onze vier senioren houden ervan om er steeds maar weer allerlei andere zaken bij te halen. Gezellig, vrolijk, maar niet naar de zin van Roos. Agaath geeft de meeste problemen omdat ze, zoals later blijkt, niet echt geïnteresseerd is. Het gaat dan ook mis en het is dan ook Agaath die nijdig en beledigd van de repetitie wegloopt.

Moeten ze weer op zoek naar een ander tijdverdrijf?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen