Mulder krijgt voetpad van betontegels

Langs de Mulder in de nieuwbouwwijk Huurlingsedam wordt een tijdelijk voetpad aangelegd van betontegels. Dat heeft de gemeenteraad van Wijchen besloten. Een schelpenpad vonden de fracties van onder andere het CDA en Kernachtig Wijchen geen goed idee.

Een voetpad is al langer een wens van deze fracties. Zij stellen dat het ontbreken van een voetpad in de nieuwbouwwijk Huurlingsedam de veiligheid van voetgangers niet ten goede komt. Voetgangers moeten nu nog over de smalle weg Mulder naar het centrum van Wijchen. Dat levert volgens het CDA en Kernachtig Wijchen onveilige situaties op. Een schelpenpad, zoals was voorgesteld door burgemeester en wethouders, is volgens hen geen goede oplossing omdat deze bij regenachtig weer niet goed begaanbaar is. ‘Probeer zelf maar eens met een kinderwagen door een modderpoel te rijden’, stelt Pim Verbeeten, fractievoorzitter Kernachtig Wijchen. In een amendement verzochten ze het college daarom de schelpen te vervangen door betontegels.

Het amendement van het CDA en Kernachtig Wijchen werd door alle partijen ondersteund. De verwachting is dat in het voorjaar de bewoners van Huurlingsedam over een voetpad van betontegels naar het centrum kunnen wandelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen