Borrelconcert op Kasteel Hernen

Muziek op Streek organiseert haar volgende Borrelconcert op zondag 22 februari a.s. samen met het Wijchense DUO NASA. Duo Nasa wordt gevormd door Nadja Spooren op panfluit en Sarah Jeffery op blokfluit. Zij spelen oude muziek maar dan geheel met eigen interpretatie in een nieuw jasje gestoken.

Componisten variëren van Thomas Morley tot aan Theo Loevendie en van JS Bach tot composities van de musici zelf. Bijzonder hier in de grote Ridderzaal van kasteel Hernen, tussen de historische boekencollectie van de Brediusstichting, de stichting die zich sterk maakt voor de ontsluiting van de Byzantijnse Cultuur.

De aanvang van het concert is om 15.00 uur en duurt ca 1,5 uur. De kosten bedragen € 10,00 pp. Reserveren is gewenst via www.muziekopstreek.nl of via tel. 06 10450200. Adres: kasteel Hernen, Dorpstraat 40, 6616 AH Hernen. Meer informatie: www.muziekopstreek.nl.

Muziek op Streek is een initiatief van Karlijn de Leeuw met haar evenementenbureau ter Lering ende Vermaeck en zij werkt samen met André Kersten en Joke Knoope aan de organisatie van borrelconcerten en het muziekfestival. Het is enerzijds de bedoeling om musici en enthousiaste luisteraars in het mooie gebied van Leur, Hernen, Bergharen en Batenburg bij elkaar te brengen en anderzijds ook plaatselijke ondernemers de mogelijkheid te geven om hun schitterende gebied onder de aandacht te brengen.

De naam Muziek op Streek is niet voor niets gekozen: in een orkest is het van belang dat alle strijkers dezelfde op- en afstreken hanteren, dat merk je als luisteraar, dat geeft zowel mooiere muziek als rust. Zo is het ook als je een gebied bezoekt, je merkt het aan de hele sfeer als de neuzen van de inwoners in dezelfde richting staan. Daar wil Muziek op Streek graag een klein steentje aan bijdragen.

Komende activiteiten van Muziek op Streek: Maandelijks vindt er ieder laatste zondag van de maand om 15 uur een Borrelconcert plaats met een zorgvuldig opgebouwd programma. Het programma is terug te vinden op de website van Muziek op Streek. En dan op 25 mei 2015, Tweede Pinksterdag, de tweede editie van het Muziekfestival ‘Muziek op Streek’, in Leur, Hernen en Batenburg. De bezoeker krijgt die dag wederom de gelegenheid om zich fietsend langs de vele mooie, muzikale binnen- en buitenlocaties te bewegen. Er hebben zich inmiddels 24 muziekensembles aangemeld voor deelname. Informatie hierover op te vragen bij Karlijn de Leeuw, op www.muziekopstreek.nl, tel 06-10450200 of per email; [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen