Geslaagde regionale finale Schoolsportcompetitie ‘Olympic Moves’

54 scholen uit de regio Gelderland hebben meegedaan aan de regionale finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. Aan het einde van deze dag waren de winnaars van de regionale finale bekend. De jongens van het Maaswaalcollege 1e/2e klas waren de beste zaalvoetballers.

De regionale kampioenen hebben zich hiermee geplaatst voor de nationale finale ‘Olympic Moves The School Final’ op 5 juni 2015 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Ruim 2000 leerlingen hebben meegedaan in de sporten veldloop, veldvoetbal meisjes, zaalvoetbal en volleybal. De dag begon op elke locatie met een spectaculaire opening; zo werd bij het zaalvoetbal geopend door drie voetballers van Voetbalschool 2FAST en Rowdy Heinen, voormalig Nederlands kampioen freestylevoetballer, verzorgde de opening bij het veldvoetbal meisjes. Na de openingen barstte de strijd los, met veel sportiviteit en plezier, om een plek in de landelijke finale.  Als afsluiting was er bij de  veldloop nog een grote prijsuitreiking, waarbij de prijzen uitgereikt werden door topatleet Jesper van der Wielen.

De teams die doorgaan naar de landelijke finale, Olympic Moves The School Final, in Amsterdam zijn bij veldvoetbal meisjes het schoolteam en in categorie klas 1 van het Dendron College en het Over Betuwe College Bemmel in de categorie klas 3.

Olympic Moves 02

Bij volleybal het Pax Christi College jongens 2e klas, het Maaswaal College meisjes 2e klas, het Stedelijk Gymnasium Nijmegen jongens 3e/4e klas  en het Elzendaal College is met drie teams door, namelijk meisjes 3e/4e klas en het jongens en meisjes schoolteam.

Bij zaalvoetbal mogen de jongens van het Maaswaalcollege 1e/2e klas door, het Stedelijk College Eindhoven jongens 3e/4e klas, het SSgN meisjes 3e/4e klas, het jongens schoolteam van het Montessori College en het Mondial College mag door met de meisjes 1e/2e klas en het meisjes schoolteam. Bij veldloop waren er wel meer dan 800 deelnemers, ook hier gaan ruim 12 teams door naar de finale.

Begeleidend docent van het Mondial College: “Organisatoren in Wijchen…… toptoernooi! Bedankt! Ook dank aan de uitstekende scheidsrechters, waardoor de sfeer prima was. Tot volgend jaar!”

De 6000 finalisten reizen 5 juni 2015 af naar ‘Olympic Moves The School Final’ in het Olympisch stadion van Amsterdam. Gedurende een dag samen vol sport, plezier en show strijden zij in en rondom het stadion zij om het nationale kampioenschap voor scholen. Motto van deze Olympische dag is plezier beleven door te sporten met elkaar; ‘deelnemen is net zo belangrijk als winnen’! Door de juiste mix van sport, show en entertainment sluit Olympic Moves perfect aan op de behoeften en leefwereld van jongeren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen