Praat mee over huiselijk geweld

Weet u wat u als vrijwilliger bij een sportvereniging of als leerkracht moet doen als u denkt dat een kind te maken heeft met huiselijk geweld? Deel uw ervaringen met de gemeenteraad van Wijchen tijdens de thema-avond over huiselijk geweld en kindermishandeling op donderdag 26 februari.

De gemeenteraad van Wijchen wil graag weten hoe vrijwilligersorganisaties, zoals sportverenigingen en scouting omgaan met vermoedens van kindermishandeling en/of huiselijk geweld. Ook is hij benieuwd naar welke posities scholen, sociale wijkteams en andere professionals daarin innemen. Daarnaast hoort de raad graag of verenigingen, organisaties en instellingen over voldoende informatie beschikken over dit onderwerp, wat de verwachtingen zijn naar elkaar en wat nog nodig is.

Voor de thema-avond op donderdag 26 februari zijn twee sprekers uitgenodigd. De eerste spreker is Yvonne Matser-Van’t Oever van Stichting Kadera. Deze stichting heeft in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Hondenbescherming wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. Daarna spreekt Titia Blankstein. Zij is directeur van het Onderwijszorgcentrum en De Bolster, school voor speciaal onderwijs in Wijchen.

Na de sprekers zijn er groepsdiscussies aan de hand van een concrete gebeurtenis. De uitkomsten van de avond worden later dit jaar door de gemeenteraad besproken bij de vaststelling van het beleid over de Wet maatschappelijke ondersteuning en jeugdzorg.

De thema-avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van het Kasteel aan de Kasteellaan in Wijchen. Wilt u erbij zijn, meldt u zich dan aan, het liefst voor 24 februari. Dat kunt u doen via [email protected] of 024-7517203.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen