Toedracht dodelijk slachtoffer ongeval Wijchen duidelijk

De politie heeft duidelijk wat er zich dinsdagavond heeft voorgedaan op het station in Wijchen, waarbij een 32-jarige Nijmegenaar om het leven kwam. Daar werd de man door een passerende trein gegrepen. Hij was op slag dood.

Zoals eerder werd gemeld was er voorafgaand aan het ongeval op het station in Wijchen een ruzie tussen twee mannen in de trein. Beiden blijken al langer onenigheid met elkaar te hebben. Gisteravond raakten de gemoederen weer verhit. Beiden belden hun vriendengroep op en lieten weten dat ze in de trein naar Wijchen onderweg waren. Op perron 2 staan van beide partijen al mensen te wachten. Daar zette zich de ruzie op het perron voort.

Bij het uitstappen wijst één van de mannen uit de trein de persoon aan die ook bij hem in de trein zat en waar hij ruzie mee had. Vervolgens rent het latere 32-jarige slachtoffer in de richting van de man die werd aangewezen. Deze man zet het op een lopen met de 32-jarige Nijmegenaar in zijn kielzog. De vluchtende man kiest ervoor van het perron af te springen en via het spoor naar de overkant te rennen.

De 32-jarige Nijmegenaar rent hem achterna en springt ook op het spoor. Als hij aan de overkant weer op het perron wil klimmen, wordt hij door de trein gegrepen. Op het moment van de aanrijding was er niemand in zijn directe omgeving. Diverse verklaringen en beeldmateriaal ondersteunen deze conclusie. Vaststaat dat het slachtoffer niet is geduwd toen hij de rails opging en ook niet werd tegengehouden toen hij aan de overkant het perron op wilde klimmen.

Uit de vriendenkring van het dodelijke slachtoffer zijn drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging op het perron. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Ook van hen staat vast dat zij geen enkele rol hebben gespeeld bij de dood van de Nijmegenaar.

Vrienden hebben een herdenkingsplaats ingericht
Herdenking ongeval NS

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen