D66 kan grootste worden in Gelderland

D66 kan in Gelderland de grootste partij worden bij de aankomende verkiezingen voor de Provinciale Staten. Dit blijkt uit de peiling van Maurice de Hond. Naast D66 staan CDA en PVV in de top drie.

Lijsttrekker van D66 Gelderland Michiel Scheffer: “Het is nog spannend welke partij uiteindelijk op de eerste plaats komt te staan. We hebben nog een maand de tijd om de stem van de Gelderlanders te verdienen.” 500 Gelderlanders is gevraagd om aan te geven op welke partij zij zouden stemmen.

D66 heeft ook laten peilen hoe Gelderlanders denken over het plan van D66 om 1,2 miljard euro te investeren in innovatie en duurzame energie. Uit de peiling van De Hond blijkt dat 63 procent van de Gelderlanders dat een goed idee vindt. Dat deze innovatieve plannen in goede aarde vallen bij de Gelderlanders kan er mede voor zorgen dat D66 tijdens de verkiezingen op nummer één komt te staan. Scheffer: “De provincie kan met goede plannen en ideeën komen, maar het is uiteraard van het grootste belang dat ook de inwoners hier achter staan. Door in gesprek te gaan met de Gelderlanders hoop ik dat die 63 procent uiteindelijk 100 procent wordt en dat de kiezer D66 op 18 maart de grootste partij in Gelderland maakt.”

De kern van het verkiezingsprogramma van D66 Gelderland is ‘meer banen, minder lasten, beter onderwijs’. D66 wil terug naar de basis en pleit voor een simpele, slagvaardige en aanspreekbare overheid. Scheffer: “D66 wil nu vooruit. Ik ben blij met deze peilingen maar uiteraard ligt er nog niks vast. 18 maart wordt een spannende dag. Wel is dit voorlopige resultaat een goede stap vooruit.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen