De Partizanen in theater ’t Mozaïek

Droogkomische sketches vol absurdisme en puur gericht op de lach. Dat is wat de Partizanen brengen op donderdag 26 februari.

Merijn Scholten en Thomas Gast ontmoetten elkaar bij stand-up comedy collectief Comedytrain. Zij wonnen in 2013 de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival, schreven voor Dit Was Het Nieuws en Spijkers met Koppen en maakten de tragikomische documentaire Alles voor een Lach.

En om u nog meer te motiveren hieronder een aantal mooie recensies:

De Gelderlander: “Het natuurlijke en zelfverzekerde van hun theateraanwezigheid straalt een groot spelgemak uit. Hun humor is mentaal en droogkomisch en met groot gevoel voor taal belichten ze onze tijdgeest” –

Volkskrant (***): Smakelijk duo brengt serieuze humor.
“Vernuftig en met een hoge lachwaarde. (…) De twee vormen een harmonisch stel waarbij de rol van aangever en afmaker, van slachtoffer en dader voortdurend wisselt. Zij hebben een uitstekend gevoel voor brute stemmingswisselingen. (…) Lof ook voor de manier waarop ze clichésituaties als ‘in de wachtkamer bij de dokter’ en de ’tv-quiz’ weer nieuw leven inblazen. (…) Met de Partizanen is weer een smakelijk duo opgestaan dat moet worden gekoesterd.”

Leidsch Dagblad: De originele geesten van De Partizanen
“Origineel cabarettalent.(…) Het gaat bij Thomas Gast en Merijn Scholten vaak helemaal nergens over. Maar dat niets weten ze vervolgens uit te bouwen tot een briljante sketch. Als toeschouwer moet je je willen laten meevoeren door het absurdisme van deze twee gasten. Wie cabaret associeert met wereldverbeteraars verlaat gedesillusioneerd de zaal. Het gaat louter om de lach. Maar wat de twee cabaretiers doen, doen ze goed. Soms zijn ze in hun vondsten onbedaarlijk grappig, soms zelfs briljant.”

Theaterkrant (***): Het betere-onzin-op-een-stokkie-werk
“Het gaat bij De Partizanen om de grap, de lach, de snelheid, de malle invallen, slapstick, stupide dialoogjes, teksten die niet sporen bij wat je ziet. En andersom. (…) Bij De Partizanen is het alsof je met je tablet op schoot zit en er voortdurend pop-upvenstertjes op je scherm verschijnen. Of weer een komisch YouTube-filmpje. Je wilt je aandacht op iets gaan richten, maar dan hacken die twee je brein weer met rubriekjes als de Vraag van de Week. Of ‘Boeken!’ met weer een debuutroman van Thomas Gast. (…) Het is het betere onzin-op-een-stokkie-werk, ontstaan in twee creatieve comedybreinen. Met voldoende toppertjes om de te flauwe onderdelen naar de achtergrond te duwen. “

Alle gegevens van deze voorstelling op een rijtje:
Datum:  Donderdag 26 februari 2015
Tijd: 20.15 uur
Artiest:  Merijn Scholten en Thomas Gast
Voorstelling: De Partizanen
Genre: Cabaret
Prijs:  € 16,00 (inclusief garderobe en drankje)

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via www.mozaiekwijchen.nl of (024) 6450455.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen