Boekencollectie in Hospice Wijchen

Eind 2013 is er met hulp een boekverkoopactie georganiseerd met als doel financiën te krijgen voor een bibliotheekcollectie in het (toen nog nieuw te bouwen) hospice. Inmiddels staat het hospice er en is er ook een boekencollectie.

Van de opbrengst van de verkoop is een collectie samengesteld. De collectie is bedoeld voor zowel gasten als bezoekers en heeft daardoor een ruime doelgroep: man/vrouw/jong/oud. In de collectie staan bijvoorbeeld gedichtenbundels, boeken met grote letters speciaal voor ouderen, romans met gevarieerde thema’s, een aantal fotoboeken en boeken op cd’s. Om deze luisterboeken af te kunnen luisteren is er een cd-speler met koptelefoon aangeschaft.

Omdat er ook jeugd, als bezoekers, verwacht worden, staat er ook een jeugdcollectie. Hierin zitten leesboeken voor verschillende leeftijden, maar bijvoorbeeld ook prentenboeken met het thema dood die als hulpmiddel kunnen dienen om met kinderen in gesprek te gaan.

Vanwege de brede doelgroep is er gekozen om ook een abonnement te nemen op de leesmap. In deze gezinsmap zitten de nieuwste nummers van tijdschriften voor jeugd en volwassenen.

Een vrijwilliger houdt bij of er vragen zijn naar specifieke titels en zorgt dat die via de bibliotheek geleverd worden. Op die manier kan Bibliotheek Wijchen een aanbod op maat bieden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen