Gewapende overvallen op Wijchense handelaren bij `Opsporing Verzocht`

In het AVRO-televisieprogramma `Opsporing Verzocht` van dinsdag 24 februari wordt onder meer aandacht besteed aan twee gewapende overvallen in Wijchen in oktober en november afgelopen jaar. Aan de hand van een reconstructie en beelden van bewakingscamera’s wordt de medewerking van het publiek gevraagd.

Op zaterdag 11 oktober rond 16.00 uur wordt de eigenaar van een houthandel aan de Jan van der Heijdenstraat in Wijchen het slachtoffer van een gewelddadige overval. De man wordt bedreigd en ernstig mishandeld, waarna de daders er onder meer met geld en een auto vandoor gaan. De auto wordt later teruggevonden op de Staddijk in Nijmegen.

Nog geen twee maanden later, op donderdag 4 december, wordt een fietsenhandelaar aan de Marconistraat in Wijchen op soortgelijke wijze overvallen. Ook hij wordt mishandeld en bedreigd waarna de daders er met geld, een scooter uit de handelsvoorraad en een auto vandoor gaan. Ook deze auto wordt later teruggevonden op de Staddijk in Nijmegen.

Het districtelijke overvallenteam Gelderland-Zuid in Nijmegen hoopt op reacties van kijkers waarmee de zaak wellicht tot een oplossing komt. Opsporing Verzocht wordt dinsdag 24 februari uitgezonden op NPO1 om 20.30 en de volgende dag, woensdag 25 februari herhaald op NPO2 om 11.40 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen