30-jarige Wijchenaar aangehouden voor hennepteelt

De politie heeft dinsdagochtend vijf woningen aan de Palinggracht in Beuningen bezocht. Bij de politie was informatie bekend dat er in de vijf woningen sprake zou zijn van hennepkwekerijen. Bij de actie werden een 44-jarige Beuningenaar en een 30-jarige man uit Wijchen aangehouden.

In één van de woningen werd op een slaapkamer een hennepkwekerij aangetroffen met ruim 350 planten. In een andere woning ging het om een kwekerij met 200 planten. In een derde woning werd apparatuur aangetroffen die gebruikt wordt voor het inrichten van hennepkwekerijen. De twee andere woningen bleken inmiddels niet meer bewoond. De politie ruimt de boel en zal proces-verbaal opmaken. Het onderzoek wordt voortgezet. Ook was er sprake van het illegaal aftappen van stroom.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat doet de politie eraan?
De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

•Aanwezigheid van hennepgeur.

•Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.

•Constant zoemend of ronkend geluid.

•Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen