Wijchen heeft een eigen Wijchens lied

“Het geluk in mijn hand” is de titel van het nieuwe Wijchense lied. Dinsdagavond werd het gepresenteerd aan genodigden in de raadzaal van het kasteel. En het sloeg meteen aan. Zaterdagavond zal Leon Klaus het zingen tijdens het Gevelconcert.

Marien Kuipers vroeg zich al heel lang af waarom Wijchen geen eigen lied had. En veel Wijchenaren hadden hetzelfde gevoel.
En dus ging ze aan de slag. Paul Daemen werd ingeschakeld om ideeën uit te werken en met pen en papier ging ze op pad en vroeg aan zo veel mogelijk Wijchenaren wat er in een Wijchens lied voor moest komen. Natuurlijk werd het kasteel, de molen en het Wijchens meer genoemd. Maar ook het dorpse karakter. Hierna werd de hulp van Ad Holland ingeroepen die vervolgens Hans Aalbers en Bram Koning benaderde om een tekst te schrijven.

“De eis was dat het lied meteen moet binnenkomen,” aldus Marien. “En gezien de reacties is ons dat gelukt. Met een sterke tekst, een goede zanger en een sterk promotieteam hebben we een fantastisch resultaat bereikt.”Wijchens lied
Ook burgemeester Verheijen was enthousiast over het Wijchens lied. Met een “ik zal maar niet zingen, want een zingende zaag zingt nog beter“, opende hij zijn speech. “We hebben een zwembad, skiberg, gratis Wifi, …. maar geen Wijchens lied,” aldus Verheijen.
Al heeft Geert Sanders, volgens Verheijen, in 1983 wel een poging gedaan. “Hij schreef een wedstrijd uit die werd gewonnen door de Durpse Dweilers (er waren ook geen meer inschrijvingen) met als titel “Kastelein waar is mijn bier gebleven?”. Zij brachten het zelfs nog tot het muziekprogramma “Op volle toeren” van Chiel Montagne. Helaas is er hierna weinig meer van vernomen.”
Met een “Het Wijchens lied, wie kent het niet” besloot Verheijen zijn speech en mocht hij de videoclip starten. Een videoclip ingezongen door Leon Klaus met daarin vele mooie beelden uit het mooie Wijchen.Wijchens lied
Aanstaande zaterdagavond zal Leon Klaus op het podium tijdens het gevelconcert het lied ten gehore brengen. Zeker de moeite waard om te komen kijken.

De nieuwe CD ziet er zo uit
Wijchens lied
“Wijchen heeft voortaan haar eigen lied! Mooi, tijdloos, pakkend! Zaterdag bij het gevelconcert is de primeur. Kom luisteren!!,” was de reactie op Twitter van burgemeester Verheijen. Hij mocht uit handen van Marien de eerste CD in ontvangst nemen.Wijchens liedDe tekst is als volgt (klik op de foto om te vergroten). Hoe de melodie is, is zaterdag te beluisteren.Tekst Wijchens lied

Wijchens lied

Reacties