Met verkeersregelaar Frank van Maasdijk is Wijchen veel veiliger

Foto: Ans Baars

De verkeersregelaar is belangrijk bij evenementen en activiteiten en eigenlijk niet meer weg te denken in Wijchen. Veel verkeersregelaars die tijdens grote evenementen worden ingezet zijn in de meeste gevallen vrijwilligers, zo ook Frank van Maasdijk.

Frank en zijn team leiden het verkeer in goede banen in Wijchen. Dit gebeurt door met de armen bepaalde bewegingen te maken richting het verkeer. Deelnemers aan het verkeer zijn verplicht om de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen. Met behulp van portofoons houden zij contact met elkaar en overleggen zij om gezamenlijk te besluiten welke verkeersstroom wanneer mag gaan rijden. Frank vind het belangrijk dat de verkeersregelaars altijd opvallende en reflecterende kleding dragen tijdens hun dienst. Politieagenten zijn verantwoordelijk voor het werk van de verkeersregelaar en daarom krijgen Frank en zijn team vooraf instructies van politiebeambte Harry van den Heuvel.

Toen Frank bij NEC als stuart beveiliging stopte, heeft evenementen coördinator Tanja Bruins van de gemeente Wijchen hem gevraagd om verkeersregelaar te worden. Tanja heeft Frank gestimuleerd om de verkeersreglaars e-learning cursus bij SVNL (Stichting Verkeersregelaars Nederland) te doen. Zo is de liefde voor verkeersregelaar ontstaan, en….”dit is mooi te combineren met mijn EHBO en reanimatie diploma,” aldus Frank.
“Tanja Bruins heeft mij doorverwezen naar diverse verenigingen en clubs in Wijchen. Zo ben ik bijvoorbeeld ook gevraagd om als verkeersregelaar op te treden bij het bezoek van minister Plasterk. Een delegatie ging toen wandelend van Balgoij naar Wijchen en wij mochten het verkeer regelen. Het werk breidt zich alleen maar verder uit. Zo word ik ook steeds meer gevraagd als toezichthouder op verschillende evenementen.
Van links naar rechts Tanja Bruins, Frank en vriendin Ingrid.Verkeersregelaar WijchenInmiddels heeft Frank een goed professioneel team kunnen samenstellen. Als eerste is Hans Hermsen bij hem aangesloten en verder is het uitgebreid met Wim Jansen, Ingrid Markus, Daniël Hermsen en Debbie Spoor. Een mooi clubje die goed op elkaar ingespeeld is en samenwerkt. Toch kunnen ze nog verkeersregelaars gebruiken, vooral nog voor de “dag van Wijchen” met de 4 daagse. Momenteel heeft net een stagiaire zijn stage afgerond. Frank begeleidt deze graag, want hij vindt het belangrijk dat jonge mensen goed worden opgeleid tot dit vak.
Een deel van het team (Ingrid Markus ontbreekt op de foto)Verkeersregelaar WijchenHeeft u interesse om het team van Frank te komen versterken als verkeersregelaar in het hartje van Wijchen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. U kunt Frank ook vinden op Facebook.
Op de foto boven Frank en vriendin Ingrid

Reacties