Vrouwelijke ondernemers VONK leren “nee” te zeggen

Dinsdagmorgen 8 september weer de eerste bijeenkomst na de vakantie van VONK bij zaal Sterrebosch in Wijchen. De lezing werd deze ochtend verzorgt door Eric van den Heuvel van Een Helder Hoofd. Het thema was ‘Nee zeggen en toch gewaardeerd worden’.

VONK is speciaal voor vrouwelijke ondernemers en bedoelt om van elkaar te leren en verbindingen te leggen. Het gaat vooral om het leren en delen met elkaar.  De onderwerpen van de presentaties hebben betrekking op de onderneming, niet alleen zakelijk maar ook emotioneel.

Het thema deze keer was “Hoe leer je nee te zeggen en toch gewaardeerd te blijven worden” en hoe spreek je mensen in bepaalde situaties aan. Door middel van kleine filmpjes en oefeningen met elkaar werd er getraind hoe nu het beste “nee” te zeggen en hoe je het beste iemand kunt aanspreken. Als voorbeeld was er een oefening in de supermarkt. Jij staat netjes in de rij te wachten bij de kassa en iemand kruipt voor. De ondernemers moesten op een assertieve manier de persoon aanspreken op het voordringen. Dat leidde natuurlijk tot situaties die bij velen zeer herkenbaar waren.VONK WijchenEen nuttige bijeenkomst vonden de deelnemers van de lezing. Jocelyn Hoop van Hoop Keukengemak vindt de interactieve lezing een bevestiging van de processen die je hebt doorlopen. “Goed is om na te denken over je visie en strategie van je onderneming, dat is belangrijk. Dit past bij het bedrijf en bij mij, als ondernemer weet je ook wanneer je “nee” moet zeggen,” aldus Jocelyn.VONK WijchenEric van den Heuvel van Een Helder Hoofd legt uit: “De training assertiviteit is voor de ondernemer te gebruiken om te focussen op de doelen. Meestal is er de angst om nee te zeggen voor de rekening die men daarna gepresenteerd krijgt. En juist is het de kunst om het assertief goed te brengen”.
Volgens Eric zijn de voordelen van nee zeggen:
• Trots – je mag een verzoek weigeren,
• Nee, zet mensen in de luistermodus,
• Touwtjes in eigen handen,
• Reputatie – geen ja knikker,
• Kwaliteit – je doelen halen,
• Efficiëntie,
• Beter time management

Eric leert de mensen verder efficiënter hun werk te doen en om de juiste keuzes te stellen en te maken.

Mocht u belangstelling hebben voor een interactieve lezing van Eric van den Heuvel, informatie kunt u vinden op: www.EenHelderHoofd.nl.VONK Wijchen VONK Wijchen

Tekst en foto’s door Ans Baars

 

Reacties

Cookieinstellingen